Genbrug syltetøjsglassene til de små forårsbebudere

Er det for tidligt at længes efter forår?

Nu hvor julen og nytåret er veloverstået og al glitterstadsen pakket sammen, ønsker jeg egentlig bare det bliver forår. Nu gerne. Helst i går faktisk. Velvidende, at der kan gå måneder inden. Mine øjne længes efter noget friskt og forårsagtigt-grønt. Derfor har jeg taget forskud på glæden og skabt forårsstemning i stuen.

I haven titter de små spidse blade fra vintergækkerne op og i forretningerne står de tidlige løgplanter i kø. Jeg har gravet klumper af de små løg op, suppleret med planter fra butikkerne og er ved at drive dem frem i stuens varme. Glæder mig så meget til de blomstrer.

Når de er færdige med at kaste deres glans over stuens vintermørke, returneres de til havens bede med et venligt tak for lån. Jeg plejer at grave dem ned igen, på steder, hvor der i forvejen ikke står vintergækker. På den måde har jeg efterhånden fået hele “tæpper” af de små hvide skønheder.

Nogle af glassene er gamle sylte/henkogningsglas, som jeg ikke nænner at dyppe i maling. Men syltetøjsglassene har jeg dyppet i ganske almindelig akrylmaling (Den slags man maler paneler med). Jeg har dyppet glassene næsten halvvejs med bunden først, derefter har de fået lov at tørre på hovedet på en avis, hvilket giver dem de fine løbere. Synes effekten er rigtig god og passer perfekt til de små planter.

 Malede syltetøjsglas – DIY

  • Syltetøjsglas
  • Akrylmaling, almindelig vægmaling kan også fungere, da er overfladen bare ikke helt så slidstærk
  • Aviser
  • Løgplanter
  • Evt. bånd

Læg de tømte syltetøjsglas i blød, så etiketten og lim kan fjernes helt. Tør dem godt. Dyp derefter glassene kvart eller halvt i maling med bunden nedad. Lad dem dryppe lidt af, stil dem derefter til tørre med bunden op ad på en avis. Efter et døgnstid er de klar til at plante i.

De malede glas er også rigtig fine til små buketter.

2 kommentarer til “Genbrug syltetøjsglassene til de små forårsbebudere”

Der er lukket for kommentarer.