Genbrug jeans: Grydelapper

Den ene idé tager ofte den anden med sig. Lige for tiden er det gamle jeans som jeg ikke rigtig kan få nok af. Da jeg syede genbrugstasken af denim, var der stadig masser af stof tilovers.
– Og det skal da helt klart anvendes.

Inspirationen til grydelapperne er hentet hos Barefoot kitchen witch, som godt nok har brugt et lidt andet princip med flere og helt foldede strimler, uden trevlekanterne. Men inspirationen til vævningen er hentet derfra.

Synes de er blevet ret så fine. Virkelig nemme er de også at sy.

DIY – Genbrug jeans til cool grydelapper

Grydelapperne måler ca 21 x 21 cm

Pr. grydelap skal der klippes/ skæres:

 • 20 stk 20 x 4 cm strimler
 • 1 stk 90 x 4 cm til kantebånd
 • Snørehuller + værktøj
 • Ruskindssnøre

Læg strimlerne sammen 2 og 2, vrang mod vrang og sy dem sammen i begge sider fra retsiden, på den lange led, 1/2 cm sømrum.

Grydelapper

Som ekstra detalje har jeg syet zig zag med rød tråd på et par af strimlerne.

Genbrug jeans

Strimlerne væves sammen

Derefter væves de 10 strimler, 5 på hver led. De skal gerne ligge lidt ind over hinanden for at grydelappen bliver lidt fluffy og fyldig. Men ligeledes for at kompensere for det manglende stof, når kanterne på strimlerne trevler.

Hold evt. det hele sammen med nåle og sy derefter strimlerne fast hele vejen rundt i kanten en halv centimer inde. Træk lidt i hver strimmel så de overlapper lidt.

Genbrug jeans: Grydelapper

Kantebånd syes på

Det lange kantebånd syes på ret mod ret fra den ene side af grydelappen. (Start ved det ene hjørne) Buk derefter båndet dobbelt om på den anden side og stik det fast fra retsiden. Dobbelt ombuk på kortsiden, når du når hjørnet igen.

(Du kan også vælge at nøjes med et enkelt ombuk på kantebåndet og så lade kanten trevle. Det kunne garanteret se ret fedt ud)Slå et snørehul i et af hjørnerne og træk en ruskindssnor igennem.

Grydelapperne gives en tur i vaskemaskinen eller tørretumbleren for at få trevlerne frem.

For lange trevler klippes af efterfølgende.

Se endnu flere genbrugsideer med jeans lige her

4 kommentarer til “Genbrug jeans: Grydelapper”

 1. Dejligt at få brugt resterne…
  Er vildt imponeret over alle de fine ting du får tid til at lave,det er helt utroligt 😊

 2. Rester er guld og ofte dem det er allersjovest at finde anvendelse for, synes jeg 🙂

  Den yngste af mine piger flyttede hjemmefra for et år siden og selvom man jo synes de er store og kan "passe sig selv", så gør det alligevel et eller andet ved tiden når der ingen børn er hjemme længere: Jeg nævner i flæng: Meget mindre vasketøj, køkkenet ser ud, som da jeg forlod det, når jeg kommer hjem, meget mindre madlavning, meget mindre oprydning, ikke nær så mange feberredninger udi hentning og bringning osv.

  Så helt konkret er der meget mere tid til kreative sysler … Lidt underligt i starten, man kan nærmest føle sig helt arbejdsløs! 🙂 Men istedet for at begræde de manglende børn hjemme, har jeg valgt at bruge tiden på noget jeg synes er sjovt 🙂

 3. Jeg kan godt forestille mig hvor tomt det må være.Da min den ældste flyttede hjemmefra synes jeg det var hårdt,sååå når mindste mand engang flytter hjemmefra(formentlig først om mange år,han er 6 år;0) bliver det tomt-men så alligevel det der med mindre vasketøj,mindre rod og mindre henten og bringen,ja det lyder nu alligevel tillokkende;0)

  Jeg kan faktisk også mærke at mine børn bliver ældre,og derfor er der også ind imellem overskud til mine syslerier. Det nyder jeg og kan godt forstå du bruger tiden på det,både fordi det er sjovt, men også giver en energi :0)

 4. Præcis!
  Ja, der går nok lige et par dage inden din mindste er klar til at flyve fra reden, – og heldigvis! 🙂 Det er skønt at have små børn, jeg nød det i fulde drag, og jeg tror det er rigtig vigtigt, at være bevidst om, at de "kun er til låns".

  Men det er også super herligt at have store børn. Heldigvis ser jeg mine piger flere gange om ugen selvom de ikke bor hjemme. Og friheden er enorm – det er virkelig helt underligt! Tænk, jeg kan sætte mig ved symaskinen når jeg har fri … bare sådan 😀

Der er lukket for kommentarer.