Genbrug de fine gamle broderier til søde hjerter

Måske lidt tidligt – men jeg har så småt taget hul på juleriet.

Sidste år, synes jeg ikke rigtig, jeg fik gjort så meget ud af højtiden, som jeg gerne ville. Det forsøger jeg at råde bod på i år, ved at være ude i god tid. Rent faktisk kan jeg rigtig godt lide traditioner og vil gerne nyde dem og gøre noget ud af dem.

Jeg er så fuldstændig, helt og aldeles betaget af gamle flakoner, broderier, kniplinger og mellemværk. Så er det sagt! Det er bare smukt og sikke et suverænt håndværk der ligger bag. Hvor var de altså dygtige, vores formødre! Jeg bøjer mig i støvet og ville ønske, det var mig der havde den kunnen og tålmodighed. Men det har jeg ikke!

Men jeg har arvet, har jeg – og købt! Når jeg har kunnet få fingre i noget af det smukke håndværk. Jeg kan virkelig ikke bære, hvis det bare smides ud.

Jeg har set mange kreative måder, at anvende broderier, mellemlægsservietter og flakoner på. Bla. syet på sofapuder, tasker og jakker. Hvilket ser super godt ud, men alligevel ikke helt min stil. Derfor har jeg indtil videre blot samlet og beundret. Indtil det i efterårsferien slog mig, at de smukke broderede stoffer ville være perfekte til enkle, men smukke julehjerter.

Genbrug gamle broderier

Jeg gjorde følgende:

I fri hånd tegnede jeg hjerteskabeloner, i to forskellige størrelser og satte med bævende hjerte saksen i stoffet.

Derefter er de syet sammen, ret mod ret. Lad en lille åbning være til at puttet fyldet igennem.

Hjerterne er fyldt med pudefyld. Åbningen syes sammen i hånden, med små fine sting.

Som hank har jeg brugt ganske almindelig hvidt bomulds bændelbånd, hvorpå jeg har trukket fine perler.

Jeg er meget tilfreds med resultatet og nu kan de fine broderier komme til ære og værdighed, hvert år til jul

Se også: Hjerter syet af genbrugs denim

Genbrug gamle broderier

Genbrug de gamle broderier

Genbrug gamle broderier

Sy hjerter af de gamle broderier

3 kommentarer til “Genbrug de fine gamle broderier til søde hjerter”

Der er lukket for kommentarer.