Anden søndag i advent, og dermed tid til den 2. gratis opskrift i Eponas gavevedhængs-advents-kalender. Denne søndags gavevedhæng er en opskrift på en lille hæklet julegave. Så kær, altså ♡
Gaverne er ganske enkle, 2 ens stykker, der hækles sammen fra retsiden med fastmasker for at give gaven en smule fylde. Gaverne kan vendes på langs og tværs som man ønsker. Båndet hækles på med kædemasker og sløjfe og ophæng består af luftmasker.
Rigtig god fornøjelse og den dejligste 2. søndag i advent til jer ♡
Se også: Alle mine opskrifter til en hæklet jul, finder du her

Hæklet julegave
Du skal bruge:
- Nål 3-3,5 mm
- Uldgarn der passer til nålen
- Stoppenål
Opskrift, hæklet julegave
Gaven måler ca. 5 x 7 cm, afhængig af garn og nål størrelse
11 lm
- Start i 2. m fra nålen, fm hele rækken, vend med 1 lm
- 1 fm i hver m rk. hen, vend med 1 lm
Gentag rk. 2 til der i alt er hæklet 16 rækker, bryd garnet og træk igennem.
Hækl en firkant magen til, her brydes garnet ikke efter sidste række, men i stedet lægges de 2 firkanter sammen, vrang mod vrang.
Hækl de 2 firkanter sammen fra retsiden med fm, i hvert hjørne hækles 3 fm i samme hul.
Bryd garnet og træk igennem. Hæft ender
Bånd og sløjfe
Inden du hækler båndet skal du beslutte om det skal være en bred gave eller en høj gave.
- Stik nålen igennem begge lag nederst på gaven, hent garnet og træk en løkke op, med passende afstand stikkes nålen igen gennem lagene og der hækles km hele vejen op langs gaven
- Når du når toppen af gaven forsættes med at hækle 12 lm som skal udgøre den første af sløjfens buer, saml til en bue med 1 km i den sidste km du hæklede (stik nålen gennem km og igennem gaven og træk garnet op), hækl nu 20 lm, disse er ophænget, fastgør med endnu 1 km i samme km som før, hækl 12 lm som skal udgøre sløjfens 2. bue, saml til en bue med 1 km i samme km som de 2 andre km sidder i. Bryd garnet og træk igennem
Hæft ender
Damp forsigtig gaven med strygejernet, så hjørner og sløjfer rettes ud og bliver pænt glatte

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier