Gækkebreve & bordkort

Som overskriften siger: Gækkebreve og bordkort ♡

Gækkebreve er bare noget af det hyggeligste, (Ja okay! Sådan siger jeg om alle kreative sysler). Men jeg kan virkelig godt lide at klippe gækkebreve. Synes det er smadder hyggeligt, og ren meditation, at sidde og nusse med papir og saks.

I mange år har jeg haft den store glæde at arbejde med børn og unge mennesker til daglig. Noget, som nærmest automatisk øger bevidstheden om de forskellige højtiders traditioner. Jeg er ikke sikker på, at jeg ellers ville have skænket gækkebrevene de store tanker. Mine piger er også for længst ovre den alder, hvor vi sammen klippede og klistrede. Derfor er jeg inderligt taknemmelig for et erhverv, hvor traditioner og de dertilhørende sysler altid er i fokus.

Selv sender jeg heller ikke gækkebreve ud. Men pynte og skabe stemning, ved at hænge på køleskabet, kan de stadigvæk ♡

Bordkort

Mens jeg sad og klippede, slog det mig, at små mini-gækkebreve kunne se super fint ud som bordkort på påskebordet. – Det var jeg også nødt til lige at afprøve.

Jeg har blot klippet “ud af hovedet”, af ganske almindeligt hvidt papir. Efterfølgende er gækkebrevene limet på pænt farvet papir.

Foretrækker du en skabelon at klippe efter, ved jeg, at Bjørnemor har nogle rigtig fine på sin blog. Du finder dem lige HER

Se også: Dekorationer med flamingoæg

Gækkebreve bordkort

Mini-gækkebrevene er virkelig kære som bordkort.

Gækkevers til gækkebreve

En vintergæk,
en sommernar,
en fugl foruden vinger,
en lille ven som har dig kær,
en kærlig hilsen bringer

Digtet i Vejle,
af 24 snegle,
skrevet i Rom,
af kaptajn Vom,
gæt så,
hvorfra brevet kom

Gækkebreve

6 kommentarer til “Gækkebreve & bordkort”

  1. De er rigtig søde en god ide😊
    Jeg bliver beriget med flere gækkebreve som skal gættes.
    De er bedste, er dem der står “til mor”på, samt selvfølgelig ……..(som ingen af børnene vil kendes ved😉)
    God aften 😊

  2. Åhhh hvor er de søde og tak fordi du minder mig om, at det er tid for gækkebreve. Mine børnebørn er ved at have en god alder til det. Derfor vil jeg gå igang med saks og papir. De vil nyde at få et gækkebrev.
    Godmorgen til dig

Der er lukket for kommentarer.