Fyldig karrysuppe
Efterår hører, for mig, sammen med fyldige supper og gryderetter. Elsker den slags mad, med en hel masse smag.
Min yndlings karrysuppe er lavet et utal af gange i årenes løb. Fik opskriften af en kollega for rigtig mange år siden, men den er stadig lige god. Fyldig, og med masser af saft og kraft og gode sager. Kombinationen af den kraftige suppe og de friske sprøde bladselleri skiver, giver et rigtig fint og friskt modspil.
En rigtig herre ret – som jeg også er vild med.

Opskrift på fyldig karrysuppe
- 400 g hakket oksekød
- 4 gulerødder, groft revet
- 2 løg, groft revet
- 3 fed hvidløg, fint revet
- 1-2 spsk fint revet frisk ingefær
- 2 spsk karry
- 1 spsk gurkemeje
- 70 g tomat koncentrat
- 1,5 liter vand
- 1 dl piskefløde
- Salt & peber
Olivenolie til stegning
Tilbehør
- 4 stængler rå bladselleri, skåret i tynde skiver
- Creme fraiche
- Hakket persille
Evt. flütes
Gør grøntsagerne i stand og riv dem. Varm et skvæt olivenolie i en tykbundet gryde og svits karryen kort. Tilsæt hvidløg, løg og gulerødder og steg grøntsagerne i karryen. Kom kødet i gryden med grøntsagerne og steg til det er smuldret og brunet. Kom den fint revne ingefær i gryden sammen med vand, gurkemeje og tomat koncentrat. Lad suppen småsimre under låg i en halv til en hel time (bedst en hel time). Hæld fløden i suppen og kog igennem cirka fem minutter. Smag til med salt og peber.
Anret bladselleri, creme fraice og persille i hver sin skål og server som fyld/tilbehør på suppen.
