Frugttræer i en lille have

Selvom min have er ganske lille, kan jeg ikke forestille mig at undvære frugttræer. De prikker til min forrådstrang og ligeså min halv hemmelige og lidt utopiske drøm om selvforsyning. Det må være ur-instinktet, som taler her! Smukke er de ihvertfald, frugttræerne. Især når  de blomstrer om foråret. Og så findes der næsten intet bedre end at plukke et solmodent, sødt og saftigt æble, direkte fra træet i sensommeren.

Samtidig er træer med til at skabe stemning i haven. De danner ligesom vægge og loft over hele herligheden, med det flimrende sollys og halvskyggen i deres nærhed. Synes det er svært, for ikke at sige umuligt, at skabe stemning i en have, der ligger badet i skarpt sollys hele dagen. Træer må der til!

Min baghave, eller gårdhave, er det nærmere, er ganske lille. Omkring 200 m2 og samtidig vokser der et ældgammelt, kæmpe stort og overmåde smukt pæretræ i den bageste del af haven – Så halvskygge, loft, tag og stemning er der sådan set nok af i min have! Jeg nænner bare ikke at fælde det og samtidig vil jeg gerne have flere frugttræer! Lidt af et dilemma!

Løsningen for mig, har været de små snilde søjletræer. De er da geniale med deres langsomme vækst og meget begrænsede omfang. Jeg plantede dem for et par år siden og stor var min stolthed, da begge de små pus sidste år bar et saftigt og fint æble hver.

At dømme efter blomstersætningen i år, kommer der vist mere end et æble pr. træ. Imponerende og super smukt med alle de blomster  ♡

Frugttræer i en lille have

Mine små søjletræer er plantet på bagsiden af det espalier som er sat op for at lukke gårdhaven helt af og samtidig skærme for indkig fra vejen. Om sommeren vokser der Klematis og Ærteblomster på forsiden af espalieret og på bagsiden står så de små søjletræer. Mægtig smart med planter i højden når pladsen er trang. Hele herligheden fylder ikke engang 1 m2 i gulv/jordplads.
 Dejlig dag til jer

9 kommentarer til “Frugttræer i en lille have”

  1. Frugttræer skal der til, det er jeg helt enig i. Og jeres løsning ser så fin ud 🙂 Vi har masser af plads, og da vi overtog gården sidste år, var her ikke meget andet end græs, men det første vi gjorde var at plante en masse frugttræer 🙂

  2. Præcis. Frugttræer må der til. Jeg er super glad for min lille have – den er hyggelig og nem, men nogen gange kan jeg godt misunde jer med masser af plads 🙂 Det giver lige det flere muligheder 🙂

  3. Fin løsning når din have ikke er så stor.Dine lyserøde tulipaner er vel nok fine (ja,det er de andre blomster selvfølgelig også 😉)elsker bare tulipaner 😊

  4. Fin løsning når din have ikke er så stor.Dine lyserøde tulipaner er vel nok fine (ja,det er de andre blomster selvfølgelig også 😉)elsker bare tulipaner 😊

  5. Jeg elsker også tulipaner – SKAL jeg vælge mellem alle smukke blomster, er tulipanen nok nr. 1 🙂 Og disse her er simpelthen så fantastiske. Det var løg min mor havde med hjem fra Holland et år, så desværre ved jeg ikke hvad de hedder. Ville ellers gerne have flere …

Der er lukket for kommentarer.