Fredagslækkeri: Karamel popcorn

Fredag, yeah! Weekend, endnu mere yeah!

Her skal fredagen fejres med manér. Nemlig med disse umanerligt lækre karamel popcorn.

Karamel popcorn er virkelig vildt lækre. Søde, sprøde, seje, let salte. Som alternativ til de almindelige saltede popcorn er de lejlighedsvis rigtig skønne. Selvom de 2 varianter egentlig slet ikke kan sammenlignes.

Karamel popcorn er bedst i mindre mængder, da de er forholdsvis søde. Derfor er det heller ikke nogen særlig “stor” karamel popcorn opskrift jeg har skrevet. Man kan ganske enkelt ikke spise ret store mængder, før man er mættet. Men som sødt indslag til fredagshyggen kan de varmt anbefales.

Apropos fredagshygge – Hvis det også inkluderer film hjemme hos jer? Vil jeg lige dele min begejstring og bedste anbefaling pt., nemlig Alias Grace. En serie som bygger på Margaret Atwoods roman af samme navn. Kan ses på Netflix.

Nøj, jeg synes den er god! Tankevækkende, barsk og hjerteskærende, men hvor man samtidig sidder tilbage med den her wow-hvad-skete-der-lige-der-agtige følelse.

Har I mon allerede set den? Og i så fald, er I mon lige så begejstret som jeg?

Se også: Andre lækre popcornsvarianter

Karamel popcorn opskrift

Karamel popcorn opskrift

4 personer

 • 2 dl sukker
 • 1 dl mørk sirup
 • 25 g smør
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk natron
 • Ca 1 l færdigpoppede popcorn

Hæld sukker og sirup i en stor gryde (stor nok til at rumme popcornene) og smelt det for middel varme. Når sukker/sirupsblandingen er smeltet, koges den sammen under let omrøring et par minutter, før salt og smør tilsættes.

Rør let i blandingen mens smørret smelter og tilsæt natron under omrøring. Blandingen bruser let op, så pas på du ikke brænder dig. Kog blandingen op under omrøring. Tag gryden af varmen og vend popcornene i karamelmassen.

De karameliserede popcorn hældes derefter ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel dem i små toppe/portioner og lad dem afkøle.

 • Natron gør karamelmassen mere luftig og lækker, og lettere at fordele om popcornene, men kan godt undlades. Selvom de helt sikkert er bedst med.

Spises straks, eller gemmes et par dage i beholder uden låg.

Karamel popcorn opskrift

God weekend

11 kommentarer til “Fredagslækkeri: Karamel popcorn”

 1. Da jeg var i England for snart mange år siden var der et sted hvor man kunne købe popcorn i alle regnbuens farver og med forskellige smag.Jeg fik aldrig smagt dem, blev ikke rigtig fristet. Hvis jeg skal have popcorn skal de være salt😉,meeen tænker det vil være noget for børnene.😊
  Filmen har jeg desværre ikke set,det er mest børnefilm/familiefilm jeg gør i,men det er nu også rigtigt hyggeligt med børnene.
  Badehotellet som sendes på DR er til gengæld et “must” for mig at se(et par af børnene synes faktisk også den er god)😊
  God weekend😊

   • Børnene vil elske dem! 😀
    For voksne er de bedst i mindre mængder.
    Jeg tror også du skal afholde dig fra at se Alias Grace sammen med børnene. Ikke fordi den er specielt uhyggelig på dén måde, men en børnefilm er det ikke. Der er Badehotellet meget bedre – Det er sjovt, for jeg har hørt en del større børn udtale, at de ser Badehotellet 🙂 Selv har jeg ikke set den, men det lyder til, at jeg har noget til gode.
    Rigtig god søndag

 2. Uhhhmmm, det ser bare alt for farlig lækkert ud. Må vist holde mig fra at lave nogen, men opskriften giver jeg videre til dem, som kan tåle sådan noget 🙂
  God Søndag

Der er lukket for kommentarer.