For et år siden …

Jubii, så er det igen snart tid til hjemmelavet hyldeblomstdrik. Et genlæs på Juni måneds indlæg fra sidste år, mindede mig da lige om det! Eponas dagbog fungerer, som navnet antyder, både som mit online fotoalbum og som en dagbog, hvor jeg genfinder opskrifter, ideer og sæsonens “nice to dos”.

Faktisk inspirerede gensynet mig til flere hyggelige gøremål i Juni måned. Har du lyst selv at lave Juni-hyggelige og aktuelle sysler, med sæsonens råvarer, så læs med videre …

Sidste år i Juni …

… lavede jeg dejlig hjemmelavet hyldeblomstsaft, det må jeg gøre igen. Elsker den specielt krydrede, friske smag. Opskriften finder du i linket, hvis du også er vild med hyldeblomstdrik.

… bagte jeg lækkert madbrød med frisk oregano fra haven. Den opskrift kan også sagtens gentages. Virkelig lækkert madbrød.

… bagte jeg også det klassiske gammeldags sigtebrød. Et evigt hit som jeg bager jævnligt. Prøv selv 🙂 Det er umanerlig godt.

… på havefronten sprang Lavendlerne ud og blev omdannet til de franske duftklassikere bouteille de Lavande – Lavendelflasker. En så fin og velduftende måde at anvende Lavendler på.

… den danske jordbærsæson starter også i Juni. Sidste år indgik nogle af de søde, smukke bær i den mest vidunderlige sommerdessert

… på håndarbejdsfronten er det cirka et år siden jeg hæklede denne skønne bademåtte af genbrugsstof revet i strimler. Måtten ligger stadig på mit badeværelse. Jeg er så super glad for den. Jeg vil hækle mig en til – så begge badeværelser er smykket med de dejlige måtter.

… var jeg tilbage i barndommens uendelige sommerdage med mormors opskrift på de dejligste hjemmebagte kræmmerhuse – Perfekte til is, frugt eller flødeskum