Foccacia med tomater og rosmarin fra haven.
Kan man få fat i det italienske Tipo 00 hvedemel, er det absolut nr 1. til foccacia brød. Kan man ikke, er helt almindelig hvedemel bestemt brugbart.
Foccacia ligger, efter min menig, i top 5, over lækre madbrød. I dag har jeg bagt med tomater og rosmarin fra haven. Dejlig luksus at hente friske tomater og krydderurter i haven.
Ganske vist synger tomatplanterne på allersidste vers og jeg har netop plukket alle frugterne ind. Grønne, som røde. De grønne ligger i vindueskarmen og modner, de røde bliver anvendt i stor stil i madlavningen.
I morgen venter så kompostbunken på resterne af tomatplanterne. Og jeg siger mange tak for denne sæson. Trods det lidt kedelige sommervejr formåede planterne at være yderst produktive. Nu skal jeg bare huske at tage frø, så jeg kan videreføre mine hjemmeavlede planter til næste år.
Vil du læse mere om mit hjemmeavlede tomateksperiment kan du gøre det her og her
Opskrift på Foccacia brød
1 lille bradepande (Ca. 25 x 35 cm)
- 3 dl vand
- 10 g gær
- Et lille skvæt olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 tsk salt
- 1 dl fuldkornsdurummel
- Ca 5 – 5,5 dl hvedemel, gerne Tipo 00
Topping
- En stor eller 2 små tomater, skåret i tynde skiver
- Friske rosmarinblade fra 3 kviste
- Flagesalt, 1-2 tsk
- Knap 1/2 dl god olivenoie
Rør ingredienserne til dejen sammen og lad den langtidshæve 8-12 timer på køkkenbordet eller i køleskabet. Ælt derefter dejen godt igennem med lidt mere mel. Ruld den ud med kagerullen og læg den i en lille bradepande. Efterhæver en halv times tid i formen.
Prik derefter huller med fingerspidserne, jævnt fordelt over hele dejen. Hæld knap en halv deciliter olivenolie over dejen og fordel tomatskiver, rosmarinblade og lidt flagesalt.
Bages ca 20 min ved 225 grader varmluft
Kniber det med tiden til langtidshævning, tilsæt da 25 g gær og nøjes med at lade dejen hæve en time i første hævning.
Få flere opskrifter på lækkert madbrød Ostegifler Pull a part bread med oregano Pestosnegle
Bedste weekend til jer