Fløderand – en ægte mormor klassiker

Kategorier Dessert, Mormormad
Fløderand

Fri-fredag i herligt frostklart og solrigt vejr. Vasketøjet er hængt ud – Elsker duften af vind og soltørret tøj, og desserterne er sat til opbevaring på altanen. Godt tildækket og forskanset bag bakker og sodavandsflasker, så naboens bløde, søde, men frække kat, ikke bliver inspireret til tag-selv-bord.

Vi skal nemlig have gæster i morgen og jeg har besluttet mig at gå all in på den evigt hit-sikre mormor konto. Svinekam stegt som vildt, brunede og hvide kartofler, brun sovs samt en lækker omgang Waldorfsalat (Opskrifter kommer på bloggen i løbet af næste uge).

Til dessert, den altid dejlige mormor klassiker – Fløderand med hjemmelavet karamelsovs. Eneste moderne twist i min udgave, er portionsanretningen og de frysetørrede hindbær.

Overvejer lidt om jeg har tid og lyst til at lave tarteletter med høns i asparges til forret … I så fald, må menuen da siges at være komplet.

Fløderand

Opskrift på hjemmelavet fløderand

6 personer – 6 glas + et ekstra til kokken 🙂

  • 1 l piskefløde
  • 6 spsk flormelis
  • Kornene af en 1/2 stang vanille
  • 5 blade husblas

Pynt: 

Frisk frugt eller bær, hakkede mandler, hakket chokolade eller en lækker hjemmelavet karamelsovs. Opskriften på hjemmelavet karamelsovs/karamelflødeskum findes i indlægget her

Læg husblassen i blød i en skål koldt vand i 10 minutter. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland vanille og flormelis med fløden i en skål og pisk blandingen let stiv. Læg den udblødte husblas i en mindre skål og smelt den over vandbad. Når husblassen en smeltet røres gradvist lidt af flødeblandingen i den varme husblas. Forsæt med at røre lidt flødeblanding i, indtil husblassen er næsten ligeså kold som flødeblandingen. Rør derefter husblas/flødeblandingen i den resterende let piskede fløde under konstant omrøring. Rør til blandingen er jævn. Hæld fløderanden i portionsglas og sæt dem i køleskabet minimum 4 timer og gerne længere.

Skal fløderanden laves i randform bør mængden af husblas øges til 8 blade. Husk at skylle randformen med koldt vand inden blandingen fyldes i, så slipper desserten lettere når den vendes ud.

Glassene uden pynt kan sagtens laves dagen før og opbevares på køl. Pyntes lige inden servering.

Opskrift på hjemmelavet fløderand

 

Ha nu en rigtig rar weekend

 

2 tanker om “Fløderand – en ægte mormor klassiker

Jeg sætter stor pris på din kommentar