Fleur, hæklet blomster mønster

Noget af det bedste jeg ved, er jo at udtænke nye mønstre og strukturer. Faktisk kan jeg slet, slet ikke lade være. Umiddelbart efter én idé, får jeg straks en “ny og bedre”, som må afprøves!

Og selvom jeg elsker at udtænke, designe og eksperimentere, kan denne flyvskhed indimellem give anledning til en indre konflikt. Vil jeg udspy den ene (halvfærdige) idé efter den anden, eller vil jeg lave færre, og mere gennemarbejdede, ting?

Nogle gange ærger det mig lidt, at jeg hverken har timer, eller hænder nok til at føre endnu flere af ideerne (ordentligt) ud i livet! Det kan føles en smule tamt, at mange af mine mønstre, ofte ender som en karklud. En prøve-klud, der sjældent bliver til mere end blot dét. Især når jeg nu snildt kan se mønsteret anvendt til både større og flottere ting!

Ikke at der er spor galt med karklude, jeg elsker mine klude. Men som Eponas arkiv vidner om, har jeg utallige (synes jeg selv) pæne mønstre og strukturer hæklet som prøve-klude.

Endnu en prøve-klud

Mønsteret idag er ingen undtagelse, endnu en prøve-klud er hoppet af min nål!

Endnu et mønster, som jeg ville elske, at jeg nåede at gennemarbejde til et babysvøb med en smuk kant, eller måske et indkøbsnet. Et sjal eller en trøje kunne også være flot. Åh, hvis blot døgnet indeholdt flere timer og jeg var velsignet med 8 arme.

Kender I det?

Men måske engang …

For ligesom at ophøje kluden en smule, har jeg valgt at navngive mønsteret Fleur 🙂

Alle mine karkludopskrifter findes HER

Fleur hæklet blomster mønster
Fleur, et hæklet blomster mønster

Fleur, et hæklet blomster mønster

Reklame-link

Ca 24 x 24 cm

Mønsteret er deleligt med 11 + 4

TIP: Oplever du, at dine klude får ujævne kanter langs siderne, kan du forsøge at vende med kun 2 lm

Fleur, hæklet blomster mønster

59 lm

 1. Start i 4. m fra nålen, stgm hele rækken (56 stgm), 3 lm, vend
 2. De 3 lm tæller for 1. m, så den springes over, hækl 1 stgm i 2. m og 1 stgm i hver af de næste 4 m, *2 lm, spring over 1 m, 1 stgm i hver af de flg. 10 m*, gentag * – * rækken ud. Dog afsluttes rækken med kun 6 stgm efter sidste oversprungne m, sidste stgm skal sidde i 3. lm, 3 lm, vend
 3. De 3 lm udgør 1. m, så den springes over, *1 stgm i hver af de næste 3 m, 3 lm, spring over 2 stgm, 1 fm om lm buen, 3 lm, spring over 2 stgm, 1 stgm i hver af de flg. 3 m*, gentag * – * rækken ud, afslut med at hækle 1 stgm i 3. lm, 3 lm, vend
 4. De 3 lm udgør 1. m, så den springes over, *1 stgm i næste m, 3 lm, spring over 2 stgm, 1 fm om første lm bue, 3 lm, spring over fm, 1 fm om næste lm bue, 3 lm, spring over 2 stgm, 1 stgm i den flg. m*, gentag * – * rækken ud, afslut med at hækle 1 stgm i 3. lm, 3 lm, vend
 5. De 3 lm udgør 1. m, så den springes over, *1 stgm i den flg. stgm, 2 stgm om første lm bue, 3 lm, spring over fm, 1 fm om den midterste lm bue, 3 lm, spring over fm, 2 stgm om den sidste lm bue, 1 stgm i 1. stgm efter lm buen*, gentag * – * rækken ud, afslut med at hækle 1 stgm i 3. lm, 3 lm, vend
 6. De 3 lm udgør 1. m, så den springes over, * 1 stgm i hver af de næste 3 stgm, 2 stgm om første lm bue, 1 lm, spring over fm, 2 stgm om sidste lm bue, 1 stgm i hver af de flg. 3 stgm*, gentag * – * rækken ud, afslut med at hækle 1 stgm i 3. lm, 3 lm, vend
 7. De 3 lm udgør 1. m, så den springes over, derefter hækles stgm hele rækken, også om lm, sidste stgm skal sidde i 3. lm (56 stgm), 3 lm vend

Gentag række 2, 3, 4, 5, 6 og 7 endnu 4 gange, bryd derefter garnet og træk tråden igennem, eller hækl en pæn kant om kluden

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

12 kommentarer til “Fleur, hæklet blomster mønster”

 1. Det er et meget smukt mønster, somiklen være fantastisk til et babysvøb! Men ja, der er for få timer i døgnet…

 2. Jeg bøvler lidt med at få 6. omgang til at passe med, at der kun skal hækles 3 st m (jeg har 6 st m fr 5 omg)🥴
  1000 TAK for alle de fine opskrifter. Jeg er pludselig kommet igang med at hækle igen/noget andet end jeg plejer 🙏♥️

  • Tusind tak Edith, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂

   Desværre kan jeg ikke på stående fod sige dig, hvor det helt præcis er gået galt for dig ifht. at få startet på 6. række. Iflg. opskriften skal du have 4 stgm fra rk. 5, 1 i 3. lm, 1 i stgm og 2 om lm buen
   Vh. Anja

 3. Ja det undrer også mig. Jeg har talt mig frem (fra dine billeder) og har fået det til at passe. 😅det er det vigtigste ☺️🤗

  • Præcis, det er vigtigst 🙂

   Jeg ved at kluden er hæklet af rigtig mange uden problemer. Men pga. dit spørgsmål, testhæklede jeg selv lige de første 6 rækker endnu engang. Det kunne jo være jeg havde lavet en slåfejl i opskriften. Men den passer fint. Så hvor det lige er smuttet for dig, må stå hen i det uvisse 🙂

   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.