Figaro trøjen

Opskriften på Figaro trøjen er færdig ♡ – En hæklet overgangstrøje til små drenge og piger.

Når jeg betegner den som en overgangstrøje, er det fordi jeg har hæklet denne i en bomuld/bambus blanding.

Min lille model har nemlig fået en holdning til uld! En negativ, forstås!

– Så lige for tiden udvikler jeg opskrifter i alt andet end uld, og denne i bomuld/bambus er et rigtig godt bud. Blød, let og lækker og absolut godkendt af modellen selv!

Har du et barn med en mindre heftig holdning til uld, kan trøjen sagtens hækles i uldgarn. Så længe hæklefastheden passer, naturligvis. En af mine søde testhæklere har lavet den i Baby merino, hvilket også giver en rigtig lækker trøje, med en smuk struktur.

Min datter har forøvrigt afprøvet den i Cottonwool, som også er virkelig velegnet til Figaro trøjen. Indtil videre ser det ud til, at den blanding også kan godkendes af barnet.

Fakta om hækleopskriften findes under billedet.

Figaro trøjen

Fakta om Figaro trøjen

Trøjen kan hækles i str. 6 mdr. (1 år) 2 år (3 år) 4 år

Trøjens overvidde: 48 (54) 60 (64) 68 cm

Længde fra skulder og ned: 27 (30) 33 (36) 39 cm, eller til ønsket længde.

Vejledende garnforbrug: 4 (4) 5 (5) 6 ngl. á 50 g. 50% bomuld/50% bambus fra Søstrene Grene. Løbemeter pr. 50 g = 170 m

Opdatering: Så vidt jeg er orienteret er den angivne garnblanding udgået hos Søstrene Grene, i stedet kan jeg anbefale Viking garn Bambino, 50% bomuld 50% bambus, som holder samme løbemeter og forøvrigt er mindst ligeså lækkert!

Alternativt Cottonwool fra Garnudsalg.dk for en varmere trøje. Nederst i indlægget kan du se en trøje hæklet i Cottonwool

Trøjens hæklefasthed: 24 stgm = 10 cm

Så længe hæklefastheden passer kan trøjen fint hækles i andet garn end foreslået.

Konstruktion: Figaro trøjen hækles oppe fra og ned med rundt bærestykke, hvorefter der tages fra til ærmer og kroppen hækles færdig. Dernæst hækles ærmer og til sidst hækles ribkanter direkte på (ingen påsyning) og til allersidst hækles stolper.

Fordi trøjen hækles oppe fra og ned, er den super let at tilpasse i længden på både ærmer og krop. Husk dog blot, at hækle flere eller færre omgange, inden ribkanten hækles.

Sværhedsgrad: Let øvet

For at hækle trøjen skal du kunne hækle: Luftmasker, kædemasker, fastmasker, halvstangmasker, halvstangmasker hæklet i bagerste maskeled, stangmasker og dobbelt stangmasker. Den struktur der hækles i trøjen kan du se video af HER

Figaro trøjen

Køb opskriften med PayPal

Opskriften kan købes til download med PayPal i Eponas butik.

Køb opskriften med MobilePay

Har du ikke en PayPal konto, kan du købe opskriften via MobilelPay. Send mig da blot en mail med navnet på den ønskede opskrift, og jeg sender opskriften som PDF fil, samt nummer på MobilePay retur til dig.

Opskriften koster 40 kr.

eponasdagbog@gmail.com

Figaro trøje

Den blå trøje er hæklet i bomuld/bambus. Den røde er hæklet i Cottonwool.

6 kommentarer til “Figaro trøjen”

  1. Hvor er den flot👏- vil gerne hække den til mit barnebarn. Man kan ikke længere købe garn 50% bomuld og 50% bambus fra søstrene Grene. Kan jeg hækle den i 100% bomuldsgarn fra søstrene Grene?

Der er lukket for kommentarer.