Fastelavnsboller med creme og flødeskum

I weekenden bagte jeg lækre, lækre, lette og luftige fastelavnsboller til os. Fyldte dem med hjemmelavet kagecreme og flødeskum. Virkelig en lækker lille eftermiddags-lækkerbidsken.

Jeg diskriminerer ikke, for creme og flødeskum er helt bestemt et lækkert og velsmagende fyld. Som I ved, kan jeg lide alle kager. Men jeg må tilstå, at yndlingsfyldet, nemlig hindbær marmelade og fløde pisket med lidt mørkt kakao pulver altså stadig er nr 1. – Uden dog at fornærme creme udgaven her.

Opskrift på fastelavnsboller

Dej, ca 10 stk
  • 125 g smør
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 125 g hvedemel
  • 4 æg

Fyld: Kagecreme og flødeskum eller syltetøj og flødeskum, prøv evt. at fylde bollerne med denne umanerligt lækre karamel flødeskum

Pynt: Flormelis, glasur, flødeskum, chokoladekringler, friske bær, frysetørrede bær og guldstøv eller …

Pisk æggene sammen i en skål og vej melet af i en anden skål. Smelt smørret i en gryde og kog det op sammen med mælk og sukker. Når det koger tages gryden af varmen og melet røres i under kraftig omrøring. Rør indtil dejen har samlet sig. Lad det køle af et par minutter og rør derefter æggene i lidt ad gangen. Rør indtil dejen er jævn. Sæt dejen af på en bageplade med bagepapir. Jeg synes det er nemmest at bruge en kartoffelske eller anden lidt stor opøserske til at sætte den lidt flydende dej af med.

Bages 35-40 minutter ved 190 grader.

Lad kagerne køle af, flæk dem og fyld dem med dit yndlingsfyld, læg dem sammen og drys lidt flormelis over. Pyntes med flødeskum eller glasur

Opskrift på kagecreme finder du lige her, eller brug en pulver der blot skal røres op med mælk