Endnu et hæklet håndklæde

Sådan! Endnu et hæklet håndklæde har set dagens lys.

Så slap de fleste af mine garnrester og det meste af min tålmodighed op.
Ikke flere firkanter til mig i denne omgang! Endnu et hæklet håndklæde kan tilføjes samlingen.

Jeg ved ikke om det nogen sinde vil lykkes mig at hækle et helt tæppe, men så må mindre gøre det. Faktisk er det helt okay, for jeg er super fornøjet over de hæklede køkkenhåndklæder. Synes de er så smukke og glæder mig over dem, hver gang jeg tørrer hænderne. Og så pryder de i køkkenet på en helt anden måde end de købte frottéhåndklæder.

Selvgjort er altså bare velgjort! Sådan er det bare … 🙂

Opskriften på firkanterne med rund midte finder du i indlægget her

Jeg har brugt 12 firkanter til mit håndklæde, som derefter er hæklet sammen med fastmasker fra vrangsiden (firkanterne ligger ret mod ret) i bageste maskeled.

Til sidst har jeg hæklet 2 omgange fastmasker omkring hele herligheden, og afsluttet med en omgang bestående af 1 fastmaske, 2 luftmasker, 1 fastmaske, 2 luftmasker og så fremdeles. Fastmaskerne har jeg hæklet i hver anden maske.

Hæklet håndklæde

Ha nu en skøn weekend

Hæklet håndklæde af firkanter med rund midte

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

11 kommentarer til “Endnu et hæklet håndklæde”

 1. Det er vildt flot 😊 kan godt lide at cirklerne er i forskellig str. men hvorfor pokker jeg ikke kan få det til at passe med maske antallet når jeg forsøger, må guderne vide. 🤔

  • Tak for det, jeg er også rigtig glad for opskriften på den lille cirkel og håndklædet 🙂
   Umiddelbart har jeg svært ved at hjælpe dig, da det kun var et par enkelte firkanter jeg dengang, efter en pludselig indskydelse tog en ekstra omgang på, – og derfor intet fik skrevet ned.
   Mit håndklæde er snart 2 år gammelt og vasket mange gange, men når jeg kigger på det nu, ser det ud til, at jeg har hæklet udtag i hver 2. maske i sidste omg. i cirklen. Den hvide del består af 8 fm og 8 stgm på hver side, ser det ud til. Derudover ser det ud til, at jeg har hæklet 3 stgm på den ENE side af hver lm bue i sidste omg. Det har nok været som løsning på den manglende maske ifht. de andre firkanter? Men det er svært at tælle på et håndklæde, som er vasket godt sammen (Tænker nok det var derfor jeg ikke skrev den ned, fordi jeg ikke var tilfreds med resultatet) 😀
   Håber du kan bruge svaret
   God lørdag til dig
   /Anja

 2. Jeg har forøget den sidste cirkel fra 36 masker til 52 så passer det. Hver anden gang ca. tæl efter. I næste omgang hækler jeg så det samme, nu blot med 9 fm i mellem, så passer det, og så den sidste omgang sluttes med 19 som 4lm, som i opskriften 😊

 3. Jeg er selv i gang med en masse lapper, der lige om lidt skal hækles eller syes sammen til et slumretæppe. Jeg var egentlig stemt for at sy dem sammen, da jeg synes det der pænest ud. Men som dit håndklæde er hæklet sammen, er jeg kommet helt i tvivl, for det ser bare godt ud. Nu er jeg temmelig nybegynder, så har du mon stående et sted, hvordan du helt udførligt har gjort det? Ellers vil jeg bare sige, det er en fantastisk side du har og det ser SÅ godt ud, alt det du får fra hånden.

  • Hej Kirsten
   Tusind tak for de søde ord, de varmer helt ned i fødderne 🙂
   Desværre har jeg ingen guide på sammenhækling af firkanter, men du giver mig en idé til et kommende indlæg 🙂
   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.