Dyrk selv mikrogrønt

Inspireret af ISABELLAS smukke billede på Instagram, eksperimenterer jeg lige for tiden med mikrogrønt i vindueskarmen. Vi har nok alle prøvet at så karse, – Jeg er virkelig storforbruger af karsefrø fordi det pynter, både i vindueskarmen og på maden. Samtidig er det en fryd at kunne høste frisk, grønt og sprødt af egen avl i de allermørkeste vintermåneder.

Men faktisk kan man så et utal af forskellige frø på samme måde som karse, for derefter at høste dem på kimblad-stadiet.

Denne vinter satser jeg spændt på en hel lille mini-have i vindueskarmen, samt en masse grønne spirer, som er lækre, sunde og pyntelige på alt fra supper, omeletter og salater. Nogen af jer, som har prøvet med andet end karse?

Dyrk selv mikrogrønt

Dyrk selv mikrogrønt

Mikrogrønt såes på samme måde som karse:

Læg vat i en skål, vand det godt og drys et jævnt og tæt lag frø over. Skålen stilles i vindueskarmen ved stuetemperatur og der vandes dagligt. De små frø og spirer tåler ikke udtørring.

Efter ca. 5 – 10 dag kan småplanterne høstes på kimblad-stadiet.

Kimbladene er det første sæt blade planten udvikler.

Dyrk selv mikrogrønt

Velegnede frø at dyrke som mikrogrønt

  • Radise
  • Rucola
  • Basilikum
  • Brøndkarse
  • Karse
  • Sennep
  • Grønkål
  • Rødkål

Se også: Hvor fin karse kan se ud, når den såes i smukke gamle kopper fra genbrug.

6 kommentarer til “Dyrk selv mikrogrønt”

  1. Det lyder spændende og forårsagtig 🙂 Jeg har læst at man også kan dyrke chiafrø på samme måde, men jeg er aldrig kommer videre end til karsen. Håber at du vil fortælle hvordan det går 🙂

    • Det har jeg vist også læst et sted, men endnu ikke afprøvet det.
      Jeg skal nok fortælle om eksperimentet lykkes 🙂

Der er lukket for kommentarer.