Drivning af Forsythia grene

Forsythia er jordens mest geniale og taknemmelige plante til drivning, intet mindre.

Hvis der har været frost i november, december, kan den drives allerede fra januar. Og så gør den mig simpelthen så glad. Med sine små fine solskinsgule blomster. Præcis, hvad der er behov for i januar mørket. Om sommeren gør busken intet særligt væsen af sig. Men om foråret, hvor den eksploderer i gult og ikke mindst dens villighed til at lade sig drive – jeg er dybt taknemmelig over den gror i min have.

1. Januar klippede jeg grene af som jeg satte i vand og tog med ind i varmen. Nu lyser de stuen op og bekræfter mig i, at selvom det hele er halv gråt, sovende og ser lidt små trist ud derude, er der stadig liv. Ganske godt at blive bekræftet i.

Vintergækker er ligesom Forsythia en fantastisk lille plante til drivning. Først på måneden gravede jeg små klumper af løgene op og tog med ind – som det ses på billederne, varer det ikke længe før de folder deres små hvide klokker ud. Synes de er så fine indendørs. Når de er afblomstret returneres de til haven med et stort tak for lån.

💚 Vintergækker💚