Hjemmelavet værtindegave, bland og bag (shake n bake), madbrød.
Er du udgået for hjemmehæklede karklude (eller hækler du slet ikke), men stadig gerne vil give en personlig værtindegave, så er en omgang bland og bag altså ret snildt! Samtidig ser det fantastisk ud!
Jeg har tidligere vist et par versioner af bland og bag cookies, et stort hit, hvor end jeg har haft dem med.
For afvekslingens skyld har jeg denne gang lavet et glas “bland selv” madbrød. Herlig blanding med italiensk hvedemel, tørret oregano og tørrede tomater. Lige til at ælte sammen med vand og en smule olie.
Jeg ville elske at få sådan et glas, ville du?
Se med herunder for fremgangsmåde og opskrift
Hjemmelavet værtindegave – madbrød
Du skal bruge:
- Et patentglas, eller et genbrugsglas. Instant kaffe glas eksempelvis
- Tipo 00 hvedemel, eller almindelig hvedemel
- Fuldkornsdurummel
- Salt & sukker
- Tørgær
- Oregano
- Tørrede tomater
- Vedhæng eller label
- Jutesnor
- Evt. en kvist frisk oregano til pynt
Hæld 5 dl hvedemel i bunden af glasset, ryst det let, så det fordeler sig pænt. Bland 1/2 brev tørgær med 1 dl fuldkornsdurum, som hældes oven på hvedemelen. Kom 1 tsk salt, 1 tsk sukker og 2 tsk tørret oregano i glasset. Top det hele med ca 1 dl tørrede tomater, skåret i mindre stykker.
Glasset pyntes med bånd, vedhæng/label og en kvist frisk oregano.
På vedhæng eller label skrives:
Blandes med 3 dl vand og 2 spsk olivenolie.
Æltes godt sammen og hæver en time.
Dejen formes til baguettes eller focaccia og efterhæver 1/2 time.
Bages ca. 20 min ved 175 grader varmluft.
Dejlig weekend
Så god end ide!
Tak 🙂
Hvor er det fint, Anja☺️
God ide, -har aldrig tænkt på man kan lave dem selv!
Tak Lone. Det er rigtig hyggeligt at lave dem selv. På den måde bestemmer man præcis, hvilke lækkerier man vil betænke værtinden med 🙂