DIY: Moskugler

Jeg er så småt begyndt at jule lidt i haven. Elsker når indgangspartiet ser fint og indbydende ud. Både for min egen skyld, men bestemt også som en hyggelig velkomst til gæster. – Og egentlig er det så lidt der skal til. Med gamle aviser, vindseltråd samt et smut i skoven kommer man langt.

Bænken ved indgangsdøren er nu julepyntet med moskugler og lanterner med røde lys. Så hyggeligt, og alligevel enkelt.

Et par af kuglerne sneg sig også med op i stuen, hvor de lyser op, så grønt og pænt … ♡

DIY: Moskugler

Reklame-link

Kram et par avissider sammen til en kugle, vikl lidt vindseltråd omkring. Derefter pakkes aviskuglen ind i mos og der vikles tråd jævnt omkring.

Skal kuglerne være indendørs kan det være en fordel at vande de færdige kugler. Avisen suger vandet og øger på den måde mossets levetid. Lad dem dryppe godt af inden de arrangeres i dekorationer.

Ved enkelte kugler prøvede jeg forsøgsvis at anvende jutegarn istedet for vindseltråd. Det fungerer lige så fint, og på den måde er kuglerne vel helt biologisk nedbrydelige, og kan kastes på komposten når de er færdige. Tænker I ikke det?

Kuglerne kan pyntes med kogler, bånd eller hæklede jute hjerter, eller blot nydes naturel.

Kuglerne kan pyntes med kogler, hæklede jute hjerter, bånd eller hvad man lige synes

Min mormors gamle osteklokke er kommet til ære og værdighed som moskugle-klokke ♡

Jeg er simpelthen så glad for de klinker jeg lavede sidste år. De er helt perfekte at arrangere små stillleben på.

DIY på klinkerne findes her

13 kommentarer til “DIY: Moskugler”

  • Jeg er ualmindelig glad for min kompost 😀 Den sluger uanede mængder grønt- og haveaffald (kører stort set aldrig noget væk, hvilket er så skønt at være fri for, og godt for jorden, jo), derfor går jeg ret meget op i tings komposteringsegnethed, – nørdet, jeg ved det 😀 Men synes det var vildt smart med jute istedet for vindsel.
   God fornøjelse, hvis du går igang med moskuglerne 🙂

 1. Vi har rigeligt med mos,så der skal helt klart også laves noget med det her inden længe. Det er så fint til pynt.
  Kan godt forstå du er glad for dine klinker,de er bare fine med forskelligt pynt på.

 2. Mos og kogler er bare indbegrebet af jul! Det er nogle skønne kugler du der har lavet. Tror at jeg vil en tur i haven i morgen, for lur mig om ikke der er lidt mos derude 🙂

 3. Hvor er det smukt i al sin enkelhed og en fin måde at snige julepyntningen i gang. Jeg må vist afsted til min hemmelige mos-jagtmark, og så skal jeg abe efter din supersøde idé med moskugle under glasklokke 👏

  • Tusind tak, – og du er rigtig velkommen 🙂
   Et godt råd: Mosset bør ikke være for vådt når det sættes under låg, – og slet ikke vandes, fandt jeg ud af. Den danner kondens indtil den tørrer 😀

 4. Tak for tipset… tænker, at man kunne skabe lidt luftcirkulation ved lægge nogle få diskrete tandstikkere imellem fad og glasklokke.

  • Ja, det er lidt smart, at hver har sit logo 🙂
   Forøvrigt en rigtig god idé med en tandstikker eller andet diskret mellem klokke og fad, ihvertfald i starten 🙂

Der er lukket for kommentarer.