Er du også vild med naturlige elementer i boligindretningen?
I dag skal handle om drivning af grene, Vintergækker og spæde forårsfornemmelser. Lige nu, er det nemlig super nemt at skabe fornyelse i stuen. Vintergækker og grene står klar til at kaste glans over de vintermørke rum. Eneste forudsætning er dog adgang til en have. Eller et sted, hvor man har lov at forsyne sig.
På det seneste har jeg virkelig været kørt så flad for energi. Jeg er småtræt og lettere ugidelig og har svært ved at skabe overskuddet til de aktiviteter jeg plejer at elske.
I et forsøg på at skabe mere energi, har huset fået en tiltrængt og grundig oprydning! Jeg roder nemlig! Mine evige eksperimenter og nye ideer, både fylder og flyder! På én eller anden mærkelig måde, har de det med at brede sig, fra det egentlig tiltænkte krea-rum! Men, de er ryddet op nu! Yes!
Istedet har jeg pyntet med små og store opstillinger af friske grene, Vintergækker og kogler. De skal gerne symbolisere overgangen mellem vinter og det spæde forår. Og er derfor en kombination af levende og “dødt”. Så opmuntrende en erstatning for rodet ♡
Prøv også: Den sødeste hjemmelavede værtindegave: Vintergækker og genbrug
Indret med grene

Vintergækker indendørs
Jeg har før skrevet om, hvordan jeg “låner” Vintergækker i haven, til indendørs brug.
Graver små klumper løg op og planter dem i skåle og krukker. For efter blomstring, at returnere dem til et nyt sted i haven. Et sted, hvor der i forvejen ikke vokser Vintergækker. På den måde øges bestanden af de smukke hvide betragteligt, og omfatter efterhånden det meste af haven.

Indret med grene
Sådan drives grene & gækker
Det er min erfaring, at den mest succesfulde måde at drive både grene og gækker, er at lade dem stå et døgnstid eller 2, i et køligt værelse eller kælderrum, inden de hentes ind i stuens varme. På den måde undgår de det store varmechok ved flytningen. Et chok, som i værste fald betyder, at de taber knopperne og nægter at blomstre. Det er da alt for ærgerligt.
Velegnede grene til drivning på nuværende tidspunkt er: Forsythia, mirabelle, tjørn, kornel og fjeldribs.
Når dét så er sagt, må jeg indrømme, at jeg altid har haft størst succes med at drive Forsythia, vild mirabelle og blodmirabellen, som optræder på billederne her.
Læs meget mere om drivning af forskellige løg og grene HER

Jeg simpelthen elsker min Blodmirabelle. Og jeg glæder mig! – Til den om et par dage blomstrer herinde i stuen. Den har de fineste små lyserøde blomster, og er et virkelig opmuntrende bekendtskab.
Eller Blodmirabelle … rent faktisk ved jeg ikke om den i virkeligheden hedder en Blodmirabelle. Det er blot noget jeg kalder den, fordi den har røde blade.
At det er en mirabelle, af en art, ligger mur og nagelfast. Men det præcise navn er mig ukendt. Måske en af jer kan hjælpe?
Den har som sagt røde blade, blomstrer i April med de smukkeste lyserøde blomster og får røde mirabellefrugter i sensommern.

Bedste søndag til jer
Jeg er også glad for de skønne ting der findes i naturen,der er så mange muligheder for pynt til boligen.
Jeg nyder at se de første vintergækker og erantis kigge frem og tænke foråret er på vej.(ja,ja,ved godt det varer lidt endnu😉)men tanken er skøn😊
Drømme må man altid! 😀
Og vi kan krydse fingre for et tidligt forår. Det ville bestemt ikke gøre noget 🙂
Det var da en god ide at låne forårsløg fra haven 🙂 Jeg plejer altid at købe, og så plante ud når de er afblomstret, men det ville da være meget smartere at låne ;0)
Jeg planter også altid købte minipåskeliljer, Hyacinter og andre småløg ud i haven efter blomstring 🙂
Synd at smide dem ud.
Men Vintergækker, Erantis og krokus låner jeg som regel 😀
Tak for et dejligt indlæg, som lille forårsbebuder. Savner at komme ud med sankekurven, men dette får mig til at tænke på birkesaft, som snart kan tappes og drikkes. Birkegrene og bøgegrene er mine favorit grene at drive frem.
God morgen hilsen herfra
Selv tak 🙂
Super spændende med det birkesaft.
Har læst dine indlæg på bloggen og kunne godt ønske mit eget birketræ at forsøge med.