Diagonal puden

Som Eponas dagbog så tydeligt bærer præg af, er jeg rigtig glad for at hækle interiør! Heldigvis får jeg indimellem “bestillings opgaver” fra familie og venner. Det er godt! Rigtig godt, da jeg ellers ville flyde over i puder, klude, kurve og håndklæder.

Yndlings bestillingerne er dem, hvor jeg alligevel har forholdsvis frie hænder. Jeg hækler nemlig helst ikke den samme ting, alt for mange gange. Jeg vil meget hellere finde på noget nyt.

Diagonal puden her, er én af den slags yndlinge: En konkret opgave, men med frihed til at hitte på. Min datters “bestilling” lød på en ny sofapude, – eneste krav var farven, samt en fast og tæt hækling, uden nogen former for hul-mønster.

Det spekulerede jeg lidt over og besluttede at forsøge med en diagonal hækling. Hjørne til hjørne, så at sige.

Pudebetrækket er udelukkende hæklet i fastmasker. Den første kvadrat på 10 x 10 cm er hæklet i helt almindelige fastmasker, resten er hæklet i bagerste maskeled. At hækle i bagerste led, giver et fint elastisk betræk, der ligger tæt til inderpuden.

Hun ønskede sig en helt ensfarvet pude, men jeg tænker også den kunne være ret flot, hvis den øverste firkant i hjørnet, fik en anden farve. Tænker I også det?

Se også: Opskrift på nem rib-hæklet sofapude

Diagonal puden

Diagonal puden

Passer til en inderpude på 40 x 40 cm

 • 4 ngl. bomuldsgarn 8/4, eller evt. tyndt uldgarn
 • Nål 2,5 – 3
 • Inderpude på 40 x 40 cm

Diagonal puden

Start med at lave en magisk ring

 1. 1 fm om ringen + 1 lm, træk ringen sammen, vend
 2. I fastmasken hækles 3 fm, 1 lm, vend
 3. 1 fm i 1. fm, 3 fm i 2. fm, 1 fm i 3. fm, 1 lm, vend
 4. 1 fm i hver af de første 2 fm, 3 fm i 3. fm (den midterste m), 1 fm i hver af de sidste 2 fm, 1 lm, vend
 5. 1 fm i hver af de første 3 fm, 3 fm i 4. fm (den midterste m), 1 fm i hver af de sidste 3 fm, 1 lm, vend

Forsæt på denne måde, således at hver side hele tiden øges med 1 fm, fordi der hækles 3 fm i den midterste af de 3 udtagsmasker fra rækken før. Alle rækker vendes med 1 lm.

Når firkanten måler 10 x 10 cm, hækles puden forsat i fm, ligeledes med 3 m i midterste m, men herfra hækles der udelukkende i bagerste maskeled på hver række, også i udtagsmasken. Undtaget er den allersidste maske i hver række, som hækles gennem begge led.

Forsæt til betrækket måler 38 x 38 cm.

Pudebetrækket vil ikke være fuldstændig kvadratisk, da ribhæklingen giver sig lidt ifht. de almindelige fastmasker. Men når de 2 dele hækles/syes sammen og betrækket fyldes ud af en inderpude, vil det udligne sig. Stykkerne kan evt. blokkes, spændes ud med knappenåle. Dog ikke mere end til de 38 x 38 cm. At betrækket er en lille smule mindre end inderpuden, sikrer at det ligger pænt jævnt og stramt. Målene på 38  x 38 cm bør måles de bredeste steder.

Hækl et stykke magen til det første og sy eller hækl de 2 stykker sammen med enten km eller fm. Hækl/sy den sammen, så hjørnerne med alm. fm er modsat/diagonalt på hinanden. Put inderpuden i betrækket inden der hækles/syes helt til, eller sy evt. en lynlås i, så betrækket kan vaskes.

Diagonal puden, hæklet sofapude

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer i såfald at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

8 kommentarer til “Diagonal puden”

 1. Flot pude og JA den røg på min ønskeliste i en 2-farvet udgave 🔴⚫️ Den kan du se på ig om laaaaang tid 😀

 2. Ej, den er super flot!! Jeg tror bestemt også at den kunne være flot med en farvet firkant… måske en flot grå kunne gå igennem nåleøjet :0)

  • Njah, nu ved jeg ikke, hvor du mener din folder og buer? Men altså, det ribhæklede er mere elastisk end de alm. fastmasker og vil folde og bue lidt. Ligesom firkanten ikke vil være helt kvadratisk pga. de 2 forskellige typer masker, men det udligner sig når det kommer om inderpuden. Bare husk at lave firkanterne et par cm mindre end inderpuden (målt på de bredeste steder), så lægger betrækket sig fint og glat om puden 🙂

Der er lukket for kommentarer.