Dessert: Iskold rabarbersuppe

Fredag ♡
Weekenden venter lige om hjørnet. Påskeferie for nogen, andre må vente lidt endnu. Og med påsken, alle dens hyggelige arrangementer med familie og venner. Vi skal til påske-familie arrangement, hvor vi selv skal medbringe et par retter. Jeg overvejer om én af dem skal være denne delikate dessert.

De første spæde, danske rabarber er så småt ved at være klar til de dejligste kager og desserter. Jeg var heldig at finde nogen i supermarkedet allerede. Elsker rabarber for dens evne til at kickstarte foråret. Foruden dens skønne farve, specielle syrlighed og mange anvendelses muligheder.

En gang for mange år siden, spiste jeg den skønneste rabarbersuppe på en lille hyggelig restaurant i Skagen.

Desværre fik jeg ikke spurgt om opskriften. Jeg er såmænd heller ikke sikker på jeg havde fået den, hvis det endelig var … Men efterfølgende eksperimenterede jeg i køkkenet for at at nærme mig suppen, så godt som muligt.

Efter flere forsøg og utallige prøvesmagninger havde jeg et resultat jeg var tilfreds med. Den er så absolut godkendt. Ja, mere end godkendt! Den er fremragende, frisk og delikat. En herlig iskold vanilleprikket forårsdessert – serveret med vanilleis og friske jordbær. Så kan det næsten ikke blive mere forårsagtigt.

Jeg kan kun anbefale dig at prøve

Se også: Super nem og hurtig dessert med rabarber

Opskrift på iskold rabarbersuppe

4 personer

  • 600 g rabarber
  • 400 g friske jordbær
  • 12 dl vand
  • Saften fra 1 citron
  • 1 vanillestang
  • 1/2 kapsel stjerneanis
  • 2 – 4 dl sukker
Tilbehør: Vanilleis og myntekviste

Skyl og rens jordbær og rabarber. Tag en af de pæneste, mindste og rødeste rabarberstilke fra og gem den til senere. Tag ligeledes 6 pæne jordbær fra. Resten af bærrene og stilkene skæres i mindre skiver og lægges i en gryde sammen med stjerneanis og den flækkede vanillestang. Hæld vand og citronsaft ved og bring gryden i kog. Koges 20-30 minutter, hvorefter suppen sies over i en ren gryde. De udkogte bær og stilke, stjerneanis og vanillestang kasseres.

Jeg synes det er meget forskelligt, hvor meget sukker suppen skal have – alt efter syrligheden i bær og stilke. Start derfor med at hælde 2-3 dl sukker i suppen. Bring atter den siede suppe i kog sammen med sukkeret. Lad suppen koge ind 15 minutter ved middel varme uden låg. Smag suppen til med mere sukker. Skær den resterende rabarberstilk i fine tynde skiver og giv den et opkog i suppen.

Tag gryden af varmen. Suppen stilles i køleskabet et døgns tid. 1-2 timer før servering sættes suppen i fryseren så den er iskold og gerne med en lille smule isflager ved serveringen.

Ved servering hældes den iskolde suppe i dybe tallerkner og anrettes med en kugle vanilleis i hver. De resterende jordbær skæres i kvarte og drysses over suppen. Afslut med en myntekvist.

 Rigtig god weekend

2 kommentarer til “Dessert: Iskold rabarbersuppe”

Der er lukket for kommentarer.