Den blå trøje

I sidste uge viste jeg glimt af min nyeste hæklede trøje.

Endelig er den færdig, og selvom opskriften ikke helt er det, synes jeg den skal vises frem. I det store hele er jeg virkelig godt tilfreds med resultatet.

I dag er jeg så gået i gang med at hækle endnu én, efter at have rettet lidt til i opskriften. Der var enkelte ting i forhold til design og pasform jeg ønskede at forbedre. Tror den endelige opskrift kommer til at fungere helt perfekt efter tilpasningerne.

Min tålmodighed hører som bekendt ikke altid til de største, derfor havde jeg aldrig troet at hæklede bluser ville være noget for mig. Men jeg er simpelthen blevet bidt af at lave bluseopskrifter. Lige for tiden synes jeg det er noget af det allermest spændende at beskæftige sig med, men også noget af det allermest udfordrende. Det værste er tiden! Jeg er ikke specielt hurtig til at hækle, så der går forholdsvis lang tid fra idé og skitse, til forløsningen ved det endelige resultat!

Den blå trøje

Det lyder måske lidt skørt, men jeg ønskede at lave en hæklet trøje, som ikke ser sådan alt for hækle-agtig ud!

Ulempen ved hækling er jo, at det let bliver forholdsvis kompakt. Det har jeg forsøgt at undgå ved at hækle på en lidt større nål end garnet egentlig foreskriver. Ligeledes er det meste af trøjen hæklet udelukkende i bagerste maskeled. Det giver en lethed og en elasticitet, som ellers kan være svær at opnå ved hækling.

Hvorfor så ikke bare strikke en bluse? Der kan man meget lettere få både lethed, pasform og elasticitet. Det har jeg spurgt mig selv om adskillige gange. Men jeg tror det præcis er dét, der trigger mig. Dér ligger udfordringen! At hækle en trøje med en strikket trøjes egenskaber og pasform.

Derudover er jeg virkelig ikke særlig god med et par strikkepinde, for slet ikke at snakke om interessen. Det fanger mig ikke rigtigt. Måske engang, – men lige nu er det hækling, som står øverst i min bog.

8 kommentarer til “Den blå trøje”

 1. Det er et fascinerende projekt, og jeg synes virkelig blusen ser lækker ud! Jeg ville gøre mig præcis de samme overvejelser mht tykkelse og elasticitet, men det lader til du har løst de problemer – sejt!

  • Tak, ja det ser ud til at de problemer er løst 🙂 Jeg har lige prøvet at vaske den, det er jo altid super spændende, hvordan garnet arter sig, og især her, hvor selve opskriften også er hæklet ret løst. Tilfredsheden er stor, både garn og opskrift fungerer perfekt 🙂
   Herligt når det lykkes som det skal 🙂

 2. Hvor ser den fin ud!! Jeg tror stadig, jeg har et gammelt hæfte fra 80’erne liggende med opskrifter på hæklede bluser. Jeg har nu aldrig kastet mig over det, fordi hækling (for mig) kræver lidt mere fokus. Jeg kan f.eks. ikke se en film og hækle samtidigt – mine øjne er for langsomme til at omstille sig, når jeg ændre fokus fra skærmen til håndarbejdet og tilbage igen. Men de sidste år har jeg hæklet og broderet mere og mere, så måske det skal have et forsøg 😉

  • Det kender jeg godt! Det kan mine øjne heller ikke længere. Til gengæld får jeg hørt mange danske TV programmer 😉 At lytte til podcasts mens man hækler er også godt 🙂
   Glæder mig til at se, hvad du får lavet 🙂
   Og mange tak for rosen

 3. Din trøje er blevet super fin! Jeg synes, at dit projekt med at lave en trøje, der ikke ser hæklet ud er lykkedes rigtig godt. Sejt gået ;0)

Der er lukket for kommentarer.