Dekorationer med hyben

Efter at have lavet hybenmarmelade i går, var der stadig masser af hyben tilovers. Jeg havde simpelthen fået plukket alt for mange. Mange flere end jeg egentlig orkede at rense. Som skrevet tidligere, er det et langsommeligt og tålmodighedskrævende arbejde at skrabe kernerne ud af frugterne og til sidst gad jeg ikke rigtig mere.

Omvendt nænnede jeg ikke bare at smide dem på komposten. De stod nemlig der i kurven og så fuldstændig fantastiske ud. Jeg er blevet noget så forgabt i de hyben. Farven alene er suveræn. Lige pludselig har jeg lyst til at udsmykke hele haven med de smukke orangerøde farver. At fylde krukkerne med Lyng og Vinterasters i brændte farver. At binde kranse af flammende blade og udhule græskar. – Men det er jo alt, alt for tidligt! Vi har jo da for sørme sommer endnu. Og trods den megen regn, har langt de fleste sommerblomster klaret det fint og er stadig på det højeste.

Men ihvertfald har jeg tilfredsstillet min lyst til orange lidt, ved at bruge de overskydende hyben til forskellige dekorationer rundt i haven. Jeg tilbragte en hel herlig eftermiddag (mellem bygerne dog) ved mit plantebord og har lavet rigtig mange kranse og stænger i forskellige størrelser. Nu er der et fint lille orange islæt rundt i hele haven. Herligt!

Dekorationer med hyben

Dekoration med hyben
2 Kranse i forskellig størrelse, lagt ovenpå hinanden.

Kransene er super enkle og nemme at lave. Jeg har stukket hyben på kraftig aluminiums tråd og lukket dem ved at stikke tråden ind i det første hyben jeg satte på. Kraftig ståltråd eller hegnstråd er også velegnet til hybenkransene.

Hyben dekorationer

Dekorationer med hyben

En lille krans på postkassen, synes den ser så fin ud sammen med Morgenfruerne i baggrunden.
Dekorationer med hyben
Hyben stukket på almindelige grill bambusspyd og sat i fine små glasvaser er også en enkel, men dekorativ måde at få nyt liv og farver rundt i haven.
Dekorationer med hyben
Dekorationer med hyben

Jeg blev simpelthen nødt til at tage et par spyd med indendørs i stedet for en buket. Orange må der til <3

Dekorationer med drivtømmer finder du her

3 kommentarer til “Dekorationer med hyben”

Der er lukket for kommentarer.