Davids kamp mod Goliath – Eponas nedtur

Jeg ved dårligt, hvor jeg skal ende eller hvor jeg skal begynde. Jeg er grædefærdig. Frustreret. Modløs og lettere opgivende.

Men for at komme til sagen …

Davids kamp mod Goliath

Pinterest har blokeret Eponas dagbog! Bum. Jeg kan næsten ikke skrive det, men nu fik jeg det sagt.

Konsekvensen er, at der ikke kan gemmes billeder Pinterest fra Eponas dagbog og der kan heller ikke klikkes på billeder inde på Pinterest til Eponas dagbog. Adgangen til og fra min blog er helt og aldeles blokeret.

Åh, jeg er lige ved at græde igen, bare ved at skrive det …

Baggrunden for blokeringen

Måske havde I bemærket et lille skilt, eller badge, her på bloggen, hvor der stod: Jeg er stolt ambassadør for Rito? I hvertfald har jeg indgået et samarbejde med Rito, som forhandler garn, og havde i den forbindelse sat dette badge på min blog.

Et samarbejde jeg var rigtig glad for, og også lidt stolt over.

Sort uheld og beklageligvis, har der været en fejl i API’en (jeg skal nok forklare, hvad en API er længere nede), hvilket medførte, at de billeder der blev gemt herfra på Pinterest, istedet for at vise det indhold folk egentlig ville gemme, i stedet viste skiltet med Rito ambassadør.

Hvad er en API

En API er et lille program der er beregnet til at få 2 andre programmer til at snakke sammen.

I dette tilfælde skulle API programmet få Eponas dagog og Pinterest til at kommunikere. Som sagt, har der uheldigvis, ja mere end uheldigvis, været en fejl i API’en, som har medført en fejl-kommunikation de 2 websteder imellem!

Jeg har fuld forståelse for blokeringen

Jeg har fuld forståelse for baggrunden for blokeringen.

Selvfølgelig skal der ikke gemmes “reklame” billeder fra Eponas dagbog på Pinterest! Under ingen omstændigheder! Det strider mod deres program politik, men lige så vigtigt, strider det mod min egen etiske overbevisning …

Jeg anfægter på ingen måde baggrunden for blokeringen …

Men

Da jeg opdagede fejlen, fjernede jeg øjeblikkeligt “ambassadør skiltet”. Efterfølgende skrev jeg til Pinterest med en undskyldning og en forklaring på problemets opståen og ligeledes en anmodning om, at de ophæver blokeringen.

Jeg fik et pænt svar tilbage, hvor de, desværre for mig, fastholder blokeringen.

Siden har jeg forsøgt mig med endnu en mail, hvor jeg forsikrer at problemet er fjernet. Ærgerlig nok, har jeg ikke fået nogen respons på den mail.

Jeg tænker, det er fordi de forsat agter at opretholde blokeringen.

Korttids konsekvenserne for Eponas dagbog

Jeg elsker Pinterest! Det er genialt, man kan finde alt dér. Jeg bruger det meget! Jeg kan virkelig få timer til at gå derinde. Samle inspiration, forundres, glædes, dele og gemme.

Eponas dagbog elsker også Pinterest. Over halvdelen af alle læsere her på bloggen kommer fra Pinterest! Og nu … Åh nej, nu små-piver jeg lidt igen … Nu kommer der en dialog boks op, når man klikker på et af mine billeder, som siger, at linket er blokeret, da det kan medføre spam!

Åh nej, hvem vil gerne associeres med spam! Det er slet ikke til at bære!

Langtids konsekvenserne for Eponas dagbog

Endnu kender jeg ikke konsekvenserne på længere sigt. Jeg må blot konstatere, at på få dage, har bloggen mistet over halvdelen af alle læsere …

Og på længere sigt, kan jeg næsten ikke overskue konsekvensen af at blive associeret med spam!

Hver gang en læser vil gå fra Pinterest til Eponas dagbog, og hver gang en læser forsøger at klikke noget herfra ind på Pinterest, kommer dialogboksen op.

Det ser virkelig kulsort ud!

Eponas dagbog er ikke lig med spam

Med dette indlæg vil jeg egentlig “bare” forsikre jer om, at I trygt kan bruge Eponas dagbog. Nej, ikke til og fra Pinterest, men ellers. I risikerer på ingen måde spam!

Jeg gør alt, hvad der står i min magt for at holde bloggen sikker. Anvender sikkerheds systemer og en krypteret SSL forbindelse. Blot for at få det på det rene.

Åh, hvor er det brandærgerligt …

Knuste drømme

Hvor er man dog sårbar som ejer af et lillebitte websted, og hvor kan ens drømme knuses med et klik.

I skrivende stund har jeg lidt vanskeligt ved at se på læringen i det, der er sket. Det kommer nok, men i øjeblikket befinder jeg mig mest af alt i en boble af selvmedlidenhed, sorg, chok og skuffelse.

Endelig var jeg begyndt at skimte lyset, og med det, et håb om en bedre fremtid.

Så småt kunne jeg ane, at måske … måske kunne jeg, lidt efter lidt, skære lidt ned på mit “rigtige” arbejde og i stedet beskæftige mig med det jeg brænder for. Det som giver mig så meget. Nemlig at designe og udvikle hækleopskrifter. At blogge og at udbygge Eponas dagbog.

Stress og depression

Det er ingen hemmelighed, at jeg har haft et turbulent arbejdsliv. Et arbejdsliv med flere stresskollaps bag mig, samt flere tilfælde af svær depression.

Normalt er det ikke noget bloggen bærer præg af. Eponas dagbog startede da heller ikke med det mål for øje at skrive om stress og depression, ej heller med det mål at tjene penge. Epona er, og har været mit fristed. Et sted at lade op. Et sted at gøre det jeg brænder for, – det jeg er god til.

Ganske langsomt begyndte Epona dog, helt uventet, at tjene lidt håndører … Siden lidt mere. Jeg var pavestolt.

Tænk, at noget jeg har skabt helt fra bunden kunne bære sig selv. Kunne betale for sit eget webhotel og lidt til. Hun har aldrig været en guldgrube, langt fra, men alligevel var jeg uendelig stolt og anede et lille håb … at måske engang kunne jeg på deltid beskæftige mig med bloggen.

Som det ser ud lige nu, er den drøm skrinlagt på ubestemt tid. Bloggen og jeg er tilbage ved start. Et læserantal, som da bloggen var ganske ung og en “dom” for spam i tilgift.

Det er ganske ubærligt. Bloggen har været mit liv de sidste 4 år. Altid i mine tanker, altid i mine handlinger.

Jeg ved ikke …

En bøn

Jeg vil slutte dette meget lange indlæg med en bøn til jer.

Jeg bønfalder jer … Hvis nogen af jer, som læser dette, har gemt billeder herfra på Pinterest, billeder hvor der istedet for det I egentlig ville gemme, optræder et Rito ambassadør skilt, vil I så ikke nok gå ind på jeres Pinterest profil og slette det?

Tusind tak ♡

Tak fordi I er med ♡

12 kommentarer til “Davids kamp mod Goliath – Eponas nedtur”

 1. Du må IKKE stoppe med din dagbog! 🌹.
  Elsker at se og afprøve dine opskrifter, hvis jeg falder for noget, som jeg bare SKAL prøve ( har en lang To do liste nu 😁)
  Og du giver så meget inspiration 🌹.
  Håber da virkelig, at Pinterest vil ophæve din blokering.. 🙂

  • Tusind tak for din søde kommentar Bethina ♡
   Jeg bliver virkelig så glad, og lidt rørt, når jeg hører, at andre kan lide det jeg laver. Eponas mission er jo netop at dele og inspirere, foruden alt det, den giver mig.
   Det er bare så bittert, med ét klik, at miste over halvdelen af det jeg har bygget op her.
   Men det varmer, at I trods alt er så mange, som stadig er med. Tak til jer ♡

 2. Jeg tænker at du evt kan lave en ny blog – Eponas nye dagbog – kopiere alt og måske på den måde få adgang til pinterest igen 🙄 bare en tanke midt i din frustration 🙏 krydser fingre for at det lykkes dig 🤞🤞🤞

  • Hej June
   Tusind tak for dit input, det værdsætter jeg rigtig meget 🙂
   Min datter foreslog det samme, og hvem ved, måske ender det med den løsning, hvis ikke jeg kan få det til at fungere uden Pinterest.
   Bedste hilsner
   Anja

 3. Du SKAL da fortsætte!!! Jeg elsker, når der er indlæg fra dig i Bloglovinlisten. Ikke alene laver og viser du så mange skønne ting, men du skriver også så godt. Det er den rene fornøjelse at følge dig. Jeg synes også, du skal oprette en ny blog med samme indhold. Mon det ville nytte, hvis vi, dine læsere, lagde kollektivt pres på Pinterest for at ophæve deres restriktion over for dig?

  • Tusind tak for din søde kommentar.
   Det er en virkelig fin tanke at lægge pres på Pinterest, og jeg bliver helt enormt rørt over al jeres opbakning.

   Men hvis jeg skal være ærlig, tænker jeg ikke det har en effekt. En lillebitte dansk blog ifht. et kæmpestort amerikansk foretagende. Umiddelbart tænker jeg de er ret ligeglade med mig 🙁

   Jeg forsætter skam med at blogge, – det skal de ikke få lov at bestemme! I første omgang tænker jeg at begynde med, at gøre noget mere ud af alle de Epona profiler jeg har rundt omkring på FB, IG og Ravelry. De har desværre har været noget forsømt, da jeg har satset alt for benhårdt på én hest; Pinterest. Men der findes heldigvis andre heste 😀
   Jeg håber inderligt du vil følge med dér, når nu Pinterest ikke virker længere. Du skal være mere end velkommen, – og endnu engang tusind tak for din opbakning <3

 4. Det løb mig koldt ned ad ryggen, da jeg læste dette – konsekvenserne er jo potentielt enorme, og det er så uendeligt uretfærdigt. Jeg håber du får talt dem til fornuft, for at flytte domæne er voldsomt meget arbejde (det har jeg prøvet et par gange), og du ville skulle pinne alt om igen – og håbe på at det ville spredes…
  Sig til, hvis der er noget som helst jeg kan gøre! Øv, hvor er det bare ikke okay.

  • Det har det allerede haft. Konsekvensen har de seneste dage betydet en halvering i det daglige besøgstal 🙁 Så trist og ærgerligt. Heldigvis er der mange dejligt damer, som stadig følger med, men jeg savner og mangler halvdelen af alle besøgende. Og alle de røde tal er næsten ikke til at bære og føles som noget af en deroute.
   Efter en gennemtænkning er jeg også gået fra at flytte domæne. Nok kunne jeg manuelt re-pinne alle indlæg, men om jeg så gav den en ordentlig én på SEO skallen, ville Google skulle startes op fra scratch, og så er jeg i princippet lige vidt.
   Så lige nu, er jeg egentlig ret meget på Herrens mark. Tænker at jeg må til at kaste min kærlighed på nogle af alle de andre sociale medier …
   – Til sidst, tusind, tusind tak for dit tilbud om hjælp, det er virkelig så sødt af dig, at jeg bliver rigtig rørt <3

 5. Fik lige lyst til en smut ind i Blogland igen, og som altid når jeg tager sådan en tur, starter jeg med din blog. Her er altid rart at være…

  Jeg kan så godt sætte mig ind i din frustration og din følelse af magtesløshed i forbindelse med det som Pinterest har udsat dig for. Og dette er et virkelig godt eksempel på, hvor vigtig det er at have en base som du har her på din egen blog. Vi ejer ikke selv det indhold vi lægger på Facebook, Instagram, Pinterest og de andre sociale medier, men bloggen er din, og du ejer dit indhold. Og på grund af din blog, kan jeg altid finde dig – uanset hvad Pinterest finder på.

  Jeg er sikker på, det nok bliver løst og at du igen kan få trafik også derfra!

  Knus Malin

  • Tusind tak for din hilsen Malin, – så hyggeligt, at du lige kiggede forbi 🙂
   Indtil videre ser det desværre ikke ud til at Pinterest vil ændre holdning, de opretholder blokeringen. Hvilket er så super ærgerligt, da det har reduceret trafikken til bloggen med 2/3!
   Men som du siger, er domænet her mit. Heldigvis. Og her ejer jeg indholdet, så jeg håber med tiden at opbygge ny trafik fra andre kanaler.
   Ha det rigtig godt 🙂
   Knus Anja

Der er lukket for kommentarer.