Perfekt cremet suppe med den skønneste smag af svampe og hvidløg. Sammen med de lækre, sprøde timianbrød er retten perfekt som forret eller let aftensmad.
Vi fik suppen som en varmende, men let aftensmad inden nytårets store 3 retters middag i morgen. Forøvrigt er jeg rigtig spændt på menuen nytårsaften. Vi skal fejre aftenen med gode venner, som henholdsvis medbringer overraskelses-forret og dessert. Spændende, spændende. Jeg skal kun stå for hovedretten, som bliver noget med oksehøjreb, kartofler på en eller anden facon og noget grønt eller salat af en art. Uh, er lidt sent på den men har endnu ikke helt besluttet mig …
Suppen har jeg lavet med en svampemix fra frost. Svampemixen giver en lidt kraftigere svampesmag, da den blandt andet indeholder Karl Johan svampe, som har en forholdsvis kraftig smag. Ønsker man en lidt mindre gennemtrængende svampe smag, kan suppen laves med champignon alene.
Opskrift på svampesuppe
- 300 g svampe, frosne eller friske (renset vægt)
- 2 store fed hvidløg
- 1 spsk frisk limesaft
- 1 tsk paprika
- 5 dl vand
- 2 dl piskefløde
- salt & peber
- 1 spsk smør til stegning