Cookies med hvid chokolade og tørrede tranebær

Det er ingen hemmelighed, at jeg er glad for kage i alle afskygninger.

Jeg er generelt glad for søde sager, desserter, chokolade og sådan.

Jeg forsøger (!) at begrænse det til om fredagen, eller hvis vi har gæster, eller er i byen. Heldigvis var det jo fredag i går! Og disse cookies med hvid chokolade og tørrede tranebær er umanerligt gode.

Opskrift på cookies med hvid chokolade og tranebær

15 stk.
  • 100 g tørrede tranebær
  • 175 g brun farin
  • 1 vanillestang
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 200 g hvedemel
  • 100 g hvid chokolade

Læg tranebær i en sigte og skold dem. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Hak chokoladen groft. Rør brun farin, vanillekorn og blødt smør sammen i en skål, tilsæt ægget og rør grundigt. Tilsæt salt og afdryppede tranebær, rør derefter mel og natron i dejen, bland godt. Til sidst vendes hakket hvid chokolade i dejen.

Dejen sættes i kugler (ca dobbelt valnødde størrelse) med en spiseske på bageplader – hold god afstand, dejen flyder noget ud. Bages ca 12-15 min ved 200 grader, varmluft.

Afkøles og nydes med kaffe, the eller et glas kold mælk.