Chokoladekage

Chokoladekage rimer måske ikke specielt på jul, men som jeg skrev i går, er det så som så med min julestemning. Og da jeg skal have kaffe-gæster i dag, var det oplagt med en ikke-julet chokoladekage.

Det her med chokoladekage har alle årene været en on-going eksperimentel proces for mig. Øj, hvor jeg synes det er svært at bage en god en af slagsen. Jeg tænker ikke på de lækre dessert-konditor-konfekt chokoladekager, men en ganske almindelig slave bradepande-chokoladekage. Eller i dette tilfælde springform.

Jeg har prøvet utallige opskrifter og har endnu ikke, før i dag, fundet lige præcis den – chokoladekagen. Derfor har jeg en grundopskrift som jeg eksperimenterer udfra. Jeg vil så sige, at den jeg fik bikset sammen i dag er ret okay. Mere end okay faktisk! Ihvertfald god nok til at blive gemt her på bloggen – Og for at man som chokoladekage, ja opskrift generelt, kan blive gemt her på bloggen – skal man være ret meget okay 🙂 Det er her jeg gemmer og genfinder mine opskrifter og derfor gemmer jeg kun recepter jeg ved fungerer 100 procent. Eneste mangel – og det vil jeg huske til næste gang og skrive ind i opskriften … Lidt hakket chokolade ville gøre kagen perfekt i min optik.

En anden lækker mulighed vil være at flække kagen vandret og lægge den sammen igen med et lag marmelade. Abrikos, hindbær eller appelsin ville være mine bedste bud …

Opskrift på lækker dessertkage med Nutella findes her

Opskrift på chokoladekage

Passer til en springform på ca 24 cm i diameter
  • 150 g smeltet smør
  • 3 dl sukker
  • 3 æg
  • 2 dl appelsin juice
  • 1/2 dl kaffe
  • Kornene fra 1/2 vanillestang
  • 3 spsk mørkt usødet cacaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 4 dl hvedemel
  • 50-100 g hakket chokolade (tænker både mørk og lys chokolade vil fungere fint. Lys chokolade vil gøre kagen lidt mere sød, mørk chokolade vil fremhæve cacao og chokoladesmagen)

Start med at smelte smørret for svag varme. Lad det køle lidt af. Pisk æg, sukker og vanillekorn lyst og luftigt i en skål, tilsæt cacao, pisk igen. Pisk forsigtigt juice og kaffe i dejen. Bland mel, bagepulver og natron i en skål og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med det smeltede smør. Vend tilsidst hakket chokolade i. Hæld dejen i en smørsmurt springform. Bages ca 40-45 minutter ved 170 grader varmluft. Stik i kagen med et bambusspyd eller en strikkepind. Drys den afkølede kage med flormelis, eller lav en lækker glasur med flormelis og appelsinsaft.

Har I en yndlings opskrift på chokoladekage I vil dele?