Brød-, frugt- eller opbevaringsposer i bomuldsstof

På min matrikel er fredag lig med fridag.

Sådan fast, at have en hel fredag til absolut fri afbenyttelse, er den bedste gave jeg nogensinde har givet mig selv. Jeg stor nyder at kunne bruge dagen, fuldstændig efter mit eget hoved.

I dag har jeg tilbragt noget af tiden ved symaskinen. Ideen var at løse problemet med blødt og sejt hjemmebagt brød, når det opbevares i plasticposer. Jeg har syet en helt enkel opbevaringspose og håber det fixer problemet med den bløde skorpe. Udover at tjene som opbevaring, kan posen også anvendes ved brunch- eller morgenmads-arrangementer, hvor man ønsker at gæsterne selv skærer brød. Man er fri for at vikle viskestykker omkring. Og så ser det da lidt charmerende ud med sådan en fin pose.

Jeg har syet poser i to forskellige størrelser. Den store passer fint som brødopbevaring, den lille er rigtig god som frugt- eller madpakkepose. Stoffet jeg har brugt, er et gammelt baby dynebetræk i ren bomuld, der nu har fået nyt liv.

Jeg valgte at sy poserne med udvendig løbegang og knuder i begge sider. Det giver lige en ekstra lille detalje, som jeg rigtig godt kan lide.

Sy selv frugtpose

Lille pose, ca 20 x 28 cm

  • Klip 2 stykker stof på 22 x 32 cm (målene er med sømrum)
  • Klip 2 stykker stof på 18 x 5 cm (målene er med sømrum)
  • 2 stykker bånd, læder, bændel, anoraksnor eller lign. på 40 cm pr snor
Stor pose, ca 26 x 36 cm
  • Klip 2 stykker stof på 28 x 40 cm (målene er med sømrum)
  • Klip 2 stykker stof på 22 x 5 cm (målene er med sømrum)
  • 2 stykker bånd, læder, bændel, anoraksnor eller lign. på 55 cm pr snor

 

Start med at folde og presse langsiderne på løbegangene, 1 cm i hver side. Fold enderne dobbelt, pres dem og giv dem en stikning

 

Sy langsiderne af løbegangen på retsiden af hvert stofstykke, 6 cm fra posens øverste kant og 3 cm fra siderne

Læg derefter stofstykkerne sammen ret mod ret, med løbegangen oven på hinanden. Sy posens tre sider sammen. Overlock eller zigzag sømmen. Vend posen, fold åbningen dobbelt om på vrangsiden og søm den.

Træk et bånd/snor gennem hver løbegang med en sikkerhedsnål og bind båndende sammen. På den store pose har jeg pyntet båndene med træperler.

Jeg kan godt lide små detaljer, derfor har jeg syet en lille stump bånd med en stjerne mellem posens ene langside søm.

Ha’ nu en dejlig weekend

 

2 kommentarer til “Brød-, frugt- eller opbevaringsposer i bomuldsstof”

  1. Tak for de søde ord – Jeg tænker poserne sagtens kan laves større, måske er det nødvendigt med en kraftigere nylonsnor, men ellers burde det kunne fungere 🙂

Der er lukket for kommentarer.