Bogstavsjov med Hama perler

Hvilket barn har ikke et langt spor af perleplader efter sig? Lige fra de allerførste multifarvede og helt tilfældige plader, til de mere geometriske mønstre og små figurer.

Men Hama perler er da også geniale. Jeg kan stadig begejstres over dem, og er så langt fra vokset fra perlepladerne endnu.

Planlægger du weekend-perle-hygge med børn eller børnebørn, kan jeg godt anbefale at afprøve ideen med bogstaver. Man bliver super bidt af det, og bogstaverne er  fine til ordlege, eller klistret på døren som navne skilt.

Lav dem helt store, bittesmå, eller lige midt i mellem.

Hama perler

Bogstavsjov med Hama perler

Affiliate-link

Den seneste tid har “mine” 2. klasses drenge, engageret og dybt koncentreret, produceret læssevis af bogstaver ud af Hama perler. Dem har vi haft megen fornøjelse af. Sjove til ordlege og rigtig fine, klæbet på døren, som navneskilt.

Jeg blev virkelig så bidt af bogstav perlerne, at jeg selvfølgelig også måtte lave nogle herhjemme. hyggeligt, altså.

Bogstaverne kan fint sættes fast med lærertyggegummi. Klæb dog ikke lærertyggegummi på ubehandlet træ. Det afsætter grimme mærker! Men på malede døre går det an.

Alternativt kan bogstaverne limes på et stykke malet træ, og på den måde fungere som navneskilt.

Firkantede perleplader egner sig bedst til bogstaver, og altså ikke den sekskantede, som sneg sig med på disse billeder.

Jeg stryger altid perlerne på begge sider, da jeg synes de holder bedre på den måde. Mønstret træder også mere tydeligt frem når de er smeltet godt sammen.

Perler og perleplader kan du købe online lige her

Bogstavsjov med Hama perler

Rigtig god weekend ♡

7 kommentarer til “Bogstavsjov med Hama perler”

 1. Vi hygger også med perler. Børnebørn og undertegnede. Det er sjovt og de er vilde perler.Ikke kun hama perlerne, men alle slags perler og jeg har så fin en halskæde at pynte mig med. Kommer selvfølgelig på, hver gang jeg mødes med dem og Nohr ser det straks. ( Han laver dem ) Sidste portion perler til at trække på snor, jeg sendte til dem, var med bogstaver. Dem nyder Hjalte at sætte på snor ( smykkeelastik ). Kan jo stave lidt nu, før der begyndes i skole. Stolt bedstemor 🙂
  Rigtig god weekend til dig og dine

  • Det er bare så fantastisk, hvordan perler er et evigt hit hos store som små, og begge køn. Elsker der dér super spraglede børnekæder – De er så fine! 😀
   Kan godt forstå du er stolt over dem, førskolealderen er en dejlig tid. Så videbegærlige og nysgerrige 😀
   Også en herlig weekend til dig

 2. Vi har godt nok også produceret mange perleplader i løbet af årene. Det har været meget i perioder og ja, det er altid et hit når perlerne bliver fundet frem igen.
  Jeg elsker også at modtage de fine perlekæder i forskellige farver eller andre kreationer lavet med perlerne.(det er nu altid skønt med hjemmelavet gaver fra børnene:0)

  God weekend:0)

 3. Sikke en god ide. Her er lillesøster rigtig begyndt at intressere sig for bogstaver. De her vil være et kæmpe hit 👍

Der er lukket for kommentarer.