Blommegrød
Det er jo så afgjort en af fordelene ved at være plante-vander for ferierende familiemedlemmer: Lov til at forsyne sig med sensommerhavens overflod.

Lige nu er det blommerne som er klar. Og hvad er næsten bedre end en helt simpel blommegrød, med mælk eller fløde? Så simpelt og dog så delikat.

Som barn var jeg vild med frugtgrød i næsten alle afskygninger, senere fulgte en årrække, hvor jeg ikke rigtig regnede grøden – Jeg havde vel en ambition om noget “finere”, mere avanceret. De senere år er jeg igen vendt tilbage til det enkle og simple. Det er nemt og smager igen pragtfuldt.

Sjovt som ens vaner, smag og synspunkter ændrer sig over tid.

Er man ikke til grød, synes jeg også de er særligt velegnede til tærter. I stedet for mirabeller, som i opskriften her, kan halve blommer fint anvendes. Det smager godt at give blommerne et drys kanel og udelade citronen, som ellers er anvendt i mirabelle opskriften.

Grøden kan selvfølgelig også bruges til blommekage med knuste makroner og flødeskum. Hvilket også er rigtig lækkert.

Del endelig andre fif til anvendelse af de mange blommer … Der er mange, som i virkelig mange blommer …
 

Opskrift på hjemmelavet blommegrød

4 personer
  • 1 kg blommer, udstenet vægt
  • 2 dl sukker
  • 1/2 stang vanille, flækket (kan udelades)
  • 3 cm kanelstang (kan udelades)
  • 1/2 dl vand
Jævnes med 2 store tsk kartoffelmel udrørt i 1/2 dl vand
Halver blommerne og pil stenen ud. Læg dem i en gryde sammen med 1/2 dl vand, sukker, kanel og vanillestang. Læg låg på gryden og bring den i kog. Når blommerne koger, skrues ned på middel til svag varme. Koges ca 20 minutter under låg. Alt efter sorten, kan der være behov for lidt mere sukker, så smag forsigtigt på grøden og tilsæt evt. mere sukker. Tag gryden af varmen og rør jævningen ud i grøden.

Afkøles og serveres kold med mælk eller fløde.

God weekend ♡

 

2 tanker om “Blommegrød

Jeg sætter stor pris på din kommentar