Bagte pærer

Bagte pærer med chokoladesovs, flødeskum og ristede mandelsplitter. Virkelig nem, og samtidig lækker efterårsdessert.

Jeg har jo en forkærlighed for at bruge sæsonens råvarer. Og vores gamle, kæmpe store pæretræ står lige nu med kilovis af frugt. Jeg gætter på, at træet er hen ved 70 år gammelt. Det taget i betragtning, er det egentlig imponerende at det forsætter med at give så meget frugt som det gør. Og især at pærerne har en pæn størrelse. Ingen små gnallinger her! 

Mange af pærerne spiser vi rå, men det er trods alt begrænset, hvor meget man kan blive ved med at gnave sig igennem. Derfor har jeg ofte gang i nye eksperimenter for at udnytte overfloden. Jeg lavede en ny variant af bagte pærer til dessert her i weekenden. Tidligere har jeg lavet samme opskrift, blot med 1 tsk kanel i sovsen, istedet for cacaopulveret. Kaneludgaven smager også super godt, men denne med chokolade er bestemt heller ikke tosset.

Faktisk var vi enige om, at vi ikke kunne vælge en favorit. Begge udgaver smager nemlig lige godt. 

En anden god måde at bruge alle de mange pærer på, er denne klassiske pæretærte, som altid smager skønt. Som dessert eller til kaffebordet. Jeg foretrækker pæretærten med flødeskum, men en klat cremefraiche er heller ikke af vejen.

 

Bagte pærer

4 personer
4 pærer
2 store spsk smør med top
1 spsk honning med top
2 spsk rørsukker
1/2 -1spsk mørk cacaopulver, efter smag
Tilbehør
 

Flødeskum, creme fraiche eller skyr rørt med vanille eller vanilleis

Ristede mandelsplitter

Mynte

Halver pærerne og skær forsigtigt kernehuset ud. Der må gerne være en pæn fordybning, hvor chokoladesovsen kan være i. Sæt de halve pærer i et ildfast fad. Skær evt en lille skive af liggefladen på pærerne, så de ikke vipper rundt i fadet.

Smelt smør, honning og sukker sammen for svag varme. Når det er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse, røres cacaopulveret i. Smag til. Chokoladesovsen fordeles i kernehushullerne på pærerne, smør også lidt sovs ud over resten af skærefladen. Pærerne bages 20-25 minutter ved 175 grader varmluft til de er møre men stadig faste. 

Mandelsplitter ristes kort på en tør pande ved høj varme, under konstant omrøring og sættes til afkøling. Pisk flødeskummet.

Efter bagning køler pærerne af et par minutter inden de anrettes på dessert tallerkner, med flødeskum og mandelsplitter.

 

 

2 tanker om “Bagte pærer

  1. He he … jeg ville gerne spise dessert hver dag, hellere end gerne. Men rent kalorie mæssigt kan jeg desværre ikke tåle det. Virkelig desværre. Jeg misunder de mennesker, der er velsignet med en tårnhøj forbrænding. Så nej, desværre ingen desserter til hverdag … selvom man jo nogen gange godt kan finde en anledning eller undskyldning 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *