Bag selv kranse til fuglene

Okay indrømmet, jeg har nok haft lidt for god tid – men hva’ gør man ikke for de små kræ, hyggen og æstetikken? Og helt ærligt, kransene ser da hyggeligere ud end kuglerne i grønt net. Her sagt i selv-retfærdiggørelsens navn.

Fuglene i vores have er d.d opgraderet til luksusfugle med eget hjemmebag. Nu er det bare spændende om de vil spise af det. I skrivende stund kan jeg kigge ud på pæretræet, hvor kransene hænger og der er en vis interesse at spore, men endnu ingen, som tør vove den første bid.

Nu får vi se – måske foretrækker de ganske enkelt bare kuglerne i grønt net …

Ej, vi har virkelig mange fugle i haven og jeg nyder det liv det giver. Fra spisebordet har vi fin udsigt over haven, så jeg besluttede at forkæle både mig selv og de bevingede væsner lidt. Mig, med noget pænt til øjet og de små, med noget godt til maven.

Kransene har jeg bagt af en dej, der minder rigtig meget om den man bruger til hjemmebagt knækbrød, masser af kerner, olie og lidt bagepulver. Har en idé om, at fuglenes maver bedre tåler bagepulver end gær … måske er det bare en fiks idé. Det er absolut ikke noget jeg har belæg for at sige.

Mon ikke også de kunne bages helt uden hævemiddel?

Opskrift på fuglekranse (hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din tid til)

  • 2 dl vand
  • 1 dl madolie
  • 5 dl kerner (Evt, solsikkefrø, usaltede peanuts, hel havre, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø) (man kan også bare købe en vildtfugleblanding og smide i)
  • 2-3 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl fuldkornsmel
  • ca. 2 dl hvedemel

Bland det hele sammen i en skål, dejen er lidt klistret. Form det til kranse og bag dem i ca 35 minutter ved 180 grader varmluft. Jeg har hængt mine op i bændelbånd – til jul tænker jeg de kunne være fine med noget rødt/hvidt bånd.

Lav ikke kransene for store, de skal spises op, forholdsvis hurtigt, så de ikke hænger ude og mugner.

Kransene kan opbevares en lille uges tid i en tætsluttende kagedåse.