At stoppe strømper med hækling

At stoppe strømper med hækling! Ja, det er såmænd ikke sikkert, at der er noget nyt under solen i den metode, – men for mig er det nyt! Og måske også for nogle af jer?

Hele vinteren bruger jeg aldrig andet end hjemmestrikkede, eller hjemmehæklede sokker. Jeg er lidt kuldskær og fryser ofte mine fødder, derfor knuselsker jeg simpelhen bare mine hjemmelavede sokker. Men fordi jeg bruger dem så meget, slider jeg dem også meget, og de ender altid med store huller på hælen eller små huller i tåen, hvor storetåneglen slider hul i sokken.

Jeg er ingen ørn til at stoppe sokker med nål og tråd, lade det være sagt med det samme! Jo, jeg kan godt stoppe små huller i tåen, men de store, der kan komme under hælen, er jeg ganske udfordret på. Men omvendt kvier jeg mig også ved blot at kassere sokkerne. Det er et kæmpe arbejde at strikke eller hækle et par sokker, og jeg synes de fortjener at blive repareret.

Derfor sad jeg en dag og ledte på nettet. Tænkte, at der måtte være en billedeguide et sted til stopning af strømper. Jeg faldt over et tip, hvor man kunne strikke lapper på. Det var helt ukendt for mig. At man kunne samle op i maskerne og strikke en lap. Smart! Bortset fra, at jeg ikke strikker.

Næste tanke var, at så må man da også kunne hækle en lap på! Og selvfølgelig kan man det. Faktisk fungerer det overraskende godt.

Se med her under …

At stoppe strømper med hækling

Reklame-link

Du skal bruge:

At stoppe strømper med hækling

Mangel på rettidig omhu har resulteret i et kæmpe hul på hælen

Lav en løkke (som du normalt ville gøre når du starter et nyt hækle projekt), stik nålen i løkken.

At stoppe strømper med hækling

Derefter stikkes nålen i sokken et vilkårligt sted langs kanten af hullet, hent garnet og hækl en fastmaske. Hækl fastmasker hele vejen rundt langs hullet. Forsøg om du kan hækle dine fastmasker i sokkens masker, så sokkens masker på den måde samles op. Det er langt fra altid det kan lykkes!

Nu er der hæklet fm hele vejen rundt om hullet

Der hækles videre rundt med fm i spiral (dvs. at omgangene ikke samles, man hækler blot videre rundt)

Når hullet er så stort som her, hækler jeg i 2. omgang 4 fm og derefter et indtag, 4 fm og så indtag, som gentages hele vejen rundt.

I 3. omgang er det 3 fm og derefter indtag, som gentages omgangen rundt

I 4. omgang hækles 2 fm og derefter indtag

I 5. omgang hækles 1 fm og derefter indtag

I 6. omgang hækles 2 fm sammen hele omgangen rundt

Bryd derefter garnet, men lad en god garn-ende være tilbage

Mindre huller end vist her

Er hullet mindre kan man starte med at hækle 2 fm og derefter indtag allerede i 2. omgang.

Efter 6. omgang brydes garnet

Sy hullet sammen på tværs af maskerne. Hæft enderne

Min sok er fin og hel igen

God weekend