At finde en ny kreativ hobby

Kære jer, tusind tak for jeres søde og opmuntrende hilsner til mit sidste indlæg. De betyder alverden for mig, og letter en lidt trist situation utrolig meget.

Nogle dage savner jeg hæklenålen og garnet helt ubeskriveligt. Men istedet for at ærgre mig over min hækle-skade (okay, lidt ærgerlig er jeg nu alligevel!), har jeg valgt at fokusere på, hvilken kreativ hobby jeg istedet kunne have lyst til at kaste mig over.

Allerhelst en hobby, som på én gang er opslugende, men også vedvarende! Præcis ligesom hækling har været!

Bullet journal

For at få inspiration har jeg snuset lidt rundt på Pinterest, og er i den forbindelse blevet vældig optaget at fænomenet bullet journal.

Et fænomen jeg indtil for et par dage siden kun havde en vag idé om, hvad indebar. Hurra for internettet, hvor man virkelig har mulighed for at lade sig inspirere og læse op på et emne.

Hvad er så en bullet journal?

En bullet journal (forkortes også som bujo) er en form for kalender man selv laver og bygger op. En bog, som kombinerer to do-lister, huskesedler, den helt klassiske kalender, dagbogen og meget mere i ét. Gerne kombineret med små tegninger, dekorationer, klistermærker eller andet pynt.

At skrive lister, eller ikke skrive lister

Er du ikke til to-do lister og har du ikke brug for huskesedler, er en bullet journal nok ikke noget for dig!

Har du det derimod ligesom jeg, der elsker min analog kalender, men aldrig har plads nok i den, – Jeg hører nemlig til typen der noterer alt fra ideer til kreative projekter, halve hækle opskrifter, telefonnumre, huskesedler, gaveønsker osv. I såfald vil du helt sikkert elske en bullet journal.

Som ekstra krydderi, og det der gør, at jeg tænker, at en bujo vil være en perfekt, kreativ hobby for mig, er muligheden for samtidig at dekorere, pynte, tegne og selv bygge op.

Jeg forestiller mig, at arbejdet med en bullet journal vil være enormt afstressende og meditativt.

Hvad mere kan en bullet journal bruges til …

Sammendrag hentet rundt om fra internettet

En bullet journal bruges som sagt, som en kalender med mere, kun fantasien sætter grænser. Nogle fører også lister over projekter, vægttab, eller taknemlighedsdagbog. Det kan være alt muligt, det vigtigste er, hvad man vælger at fokusere på i sin dagligdag, 

I en tid, hvor apps kan hjælpe os med at få styr på nærmest alt i vores liv, kan det virke håbløst gammeldags at bruge pen og papir.

Jeg synes nu blot det er et kæmpe plus, som tiltaler mig rigtig meget.

Desuden er det helt bevidst at en bujo laves med pen og papir, for når man arbejder med sin bullet journal, skal alle de ting, man har i hovedet, skrives ned, også de små ting. Jo flere småting, jo bedre, for så skal man ikke huske på dem mere. Det er et opsamlingsværktøj, og det giver en renselseseffekt. Psykologiske studier viser, at alene bevægelsen med at føre pennen over papiret kan virke afstressende, ligesom den kreative proces er guld værd. Man bruger fingre, hænder, fornemmelse. Alt det, som er sundt for os

Vil du være med?

Jeg er super spændt på at komme igang med min egen bullet journal. Alt er indkøbt og aftenen i aften er afsat til opstarten.

Jeg glæder mig rigtig meget til at fortælle mere om hvordan en bullet journal kan bygges op, ligesom jeg glæder mig til at vise jer, hvordan min “kalender” efterhånden tager form.

Vil du være med?

Alt du skal bruge til at lave din egen bullet journal, kan du finde online her (reklame-link)

Vil du læse mere om fænomenet, kan du kigge her

Bullet journal

4 kommentarer til “At finde en ny kreativ hobby”

  1. Dem har jeg set en del af på YouTube, de bruger også instant camera til deres billeder, de bruger i sådan en ☺

Der er lukket for kommentarer.