Arme riddere

Disse lækre, svampede, stegte brød er en sand weekend morgenmads delikatesse.

Jeg husker dem især fra min barndoms morgenmad hos mormor. Samtidig er det en virkelig genial måde til at reducere madspild. Og i stedet udnytte sit daggamle og halv kedelige franskbrød til en delikat søndags luksus.

Arme riddere

Opskrift på Arme riddere

4 stk
  • 4 skiver daggammelt franskbrød, toast eller groft franskbrød
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk kanel
  • Smør til stegning
Tilbehør
  • Evt. bær, marmelade, skyr eller frugt

Pisk æg, mælk, sukker & kanel sammen i en dyb tallerken. Vend brødskiverne i blandingen. Lad hver enkelt skrive suge lidt i blandingen. Steg dem på begge sider i smør ved jævn varme indtil de er gyldne og lækre.

Arme riddere smager godt som de er. Skal det være lidt ekstra lækkert, kan du servere bær, marmelade, frugt eller en klat skyr til brødene. Min absolutte favorit er som her, med groft brød, hindbær marmelade og banan.

 Armeriddere