Agurke – og løgsalat med mynte

Sikke et herligt forårsvejr i dag – sol og blå himmel. Kan det næsten blive bedre? Energiniveauet stiger og humøret får lige et par takker ekstra. Jeg har intet i mod vinter, for den mørke årstid har bestemt sin charme, med indendørs hygge, levende lys, varm cacao og vintersysler.

Jeg er glad og taknemmelig for at bo i et land med så skiftende årstider. Når dét så er sagt, længes jeg på nuværende vildt efter foråret. Efter min smag har vinteren varet længe nok nu. Forår, ja tak! Nu, gerne! Helst i går faktisk!

Væk med de tunge vinterretter og frem med de lette, friske og sprøde forårsretter. Hos os står menuen på stegt kylling i dag, nye udenlandske kartofler, lidt smørsovs og så denne lille lækre sprøde salat.

Forårsfrisk og lækker med agurk, rødløg og mynte. Synes den går svært godt hånd i hånd med stegt eller grillet kylling. Men også oksebøffer er et hit til denne friske salat.

Opskrift på agurke-løgsalat

2 personer

  • 1 stort rødløg
  • 1/2 agurk
  • 1 lille bdt. mynte
  • 3 spsk eddike evt. hvidvinseddike
  • salt & peber

Riv agurken i tynde skiver på mandolinjernet. Læg skiverne i en salatskål og drys dem let med salt og peber. Riv derefter rødløget, ligeledes på mandolinjernet. Bland løgskiverne med agurkeskiverne.

Hak mynten fint – husk at gemme lidt til pynt.

Bland den hakkede mynte i salaten sammen med eddiken. Lad salaten trække 5-10 minutter. Pynt med lidt mynte inden servering.