Ægte kastanjer

For første gang nogen sinde har jeg tilberedt og spist ægte kastanjer. En veninde og jeg har en fast gå aftale hver uge. Super hyggeligt og en herlig mulighed for lige at vende verdens situationen. Sidste tirsdag benyttede vi efterårs ferien til at gå i dagslys. Det sker ellers ikke så ofte på denne årstid, at vi kommer afsted mens det endnu er lyst. Som regel må vi nøjes med at gå i byen, hvor der er gadelys.

Men i ferien gik vi i skoven, og der faldt vi nærmest over de piggede kastanjekapsler på skovstien. “Er det ikke ægte kastanjer?” Spurgte jeg min veninde – det mente hun nok det var …

Ihvertfald lagde jeg beslag på hendes sidste hundepose. Krydsede fingre for at det lille kræ var færdig med at besørge og samlede de vildt skarpe og stikkende fætre i posen. Hold fast de er ondskabsfuldt stikkende. Men utrolig dekorative – kapslerne/skallerne har jeg lagt i en kurv, der pynter så fint på spisebordet <3

Hjemme igen googlede jeg lidt rundt efter natursider, som er meget klogere end jeg, udi ægte kastanjer vs. hestekastanjer og fandt, at mine kastanjer rigtig nok var de ægte af slagsen. Man skal virkelig være sikker i sin sag inden man begynder at spise dem. Hestekastanjer, dem man normalt laver kastanjedyr af, er svagt giftige!

Tilberedning af ægte kastanjer

Rundt på nettet er der rigtig mange varianter af tilberedelsen. Alt lige fra at sætte dem i salt, til ikke at gøre det. Skære krydser i toppen af skallen til blot at ridse den buede side. Tiden i ovnen var der også lidt delte erfaringer med. Nogle mente et kvarter og andre 35 minutter.

Derfor bestemte jeg mig for blot at smide kastanjerne i ovnen ved 175 grader varmluft, uden salt, nogle skar jeg i toppen og andre bare i den buede side. Jeg gav dem 20-25 minutter og vi spiste dem med smør og salt til.

De smager ret godt, sådan lidt sødt nøddeagtigt. Måske har jeg tilberedt dem forkert, men synes dælme de var lidt svære at få ud af skallen. Vi gravede dem ud med en lille teske, men sådan skal det måske gøres? Synes også nogle af dem blev ret melede. Måske har de fået for længe i ovnen? Men ganske afgjort en ellers hyggelig og velsmagende spise.

Ægte kastanjer

 

Tilberedning af ægte kastanjer