5 skønne klude at hækle i vinterferien

Vinterferie!

For nogen! – Selv hører jeg desværre ikke til de heldige. Jeg ville ellers elske at sætte mig godt tilrette i sofaen med en god kop kaffe, en bunke garn og min hæklenål. Kun afbrudt af en frisk gåtur og lidt net-surfing. Har I mon ferie og gode planer, eller kalder arbejdet?

Generelt er der en pæn stor søgning på hæklede klude, her hos Epona. Hjemmelavede bomuldsklude ER også bare noget af det bedste! Samtidig er de et overskueligt projekt og man kan hurtigt hækle sig en hel stak lækre, miljøvenlige og langtidsholdbare karklude.

For at gøre søgningen lidt lettere, har jeg samlet mine 5 favorit klude, lige til at hækle i vinterferien.

Se også: Tips & tricks når du hækler klude

5 skønne hæklede klude – Klik på linket for opskrifter

Hæklede karklude

Karklud hæklet i halvstangmasker

Hæklet perlemønster

Perlehækling, eller Grums

Hæklet karklud med hjerter

Karklud med hjerter

Karklud med stjerner

Hækle opskrift: Zig zag klud
5 skønne hæklede klude

Zig zag mønstret karklud

TIPS og FIF når du hækler karklude

Indeholder affiliate-link

 • Start altid med en række forholdsvis løse luftmasker. Alternativt anvende en større nål, end resten skal hækles med. Derved undgåes den stramme kant, som krøller og gør kluden skæv.
 • Hæklede klude kan have en tendens til at blive meget faste ifht. de strikkede. Hækler du generelt fast, kan det derfor være en fordel at hækle hele kluden med en nål, som er et halvt til et helt nummer større, end angivet i opskriften. På den måde slipper man for at kludene bliver alt for faste, – og dermed svære at vride ordentligt op.
 • For at undgå farveafsmitning ved flerfarvede klude, hjælper det at ligge kluden i blød i koldt vand tilsat et godt skvæt lagereddike. Lad den bare ligge et halvt til et helt døgn.
 • For at suge ordentligt, skal nye hæklede/strikkede karklude altid vaskes ved mindst 60 grader inden brug. Start evt med at lægge kludene i blød i koldt vand, et døgn inden vask. Dette trick  skulle øge sugeevnen betragteligt.
 • Velegnet garn og garnblandinger til karklude er: 100% bomuldsgarn, bomuld/bambusblandinger, bomuld/hørblandinger samt 100% bambusgarn.
 • Bomuldsgarn og -blandinger, kan købes til yderst fornuftige priser og lynhurtig levering, her hos Rito.dk

Del super gerne andre fif …

God fornøjelse med de skønne hæklede klude og rigtig god ferie

6 kommentarer til “5 skønne klude at hækle i vinterferien”

 1. Fine klude og hyggeligt at sidde med, men det bliver ikke i denne uge, jeg laver klude. Har en del Ufoer til at ligge, som kun mangler at få hæftet ender. Det måder vist kigges på, så de kan blive vasket og lagt *gi’ det videre kassen*.
  Ellers står den på suppekogning, lidt gåture og alt sådan noget, der kan gøres med babysteps.
  god venterferie til dig, trods arbejde.

  • Tusind tak 🙂
   Lyder som herlige og hyggelige planer du har. Altid skønt at få færdiggjort UFO’erne! 😀 For ikke at nævne hjemmekogt suppe, uhm!

 2. Hjemmegjorte klude kan man bare ikke få for mange af.
  Jeg har 3 dages ferie, men da jeg har en eksamensopgave hængende over hovedet,tænker jeg lidt af tiden skal bruges på den. Ellers skal dagene bruges til hygge med familien og krea.😊
  God aften

  • Det er altid godt at få startet på sådan en opgave. Så har man da følelsen af at være bare lidt med. Hvornår er du egentlig helt færdig med uddannelse?
   Krea og hygge lyder super dejligt 😀
   God ferie 🙂

   • Tak.😊
    Uddannelsen tager ca.3 1/2 år.Men ved endnu ikke om jeg tager det hele i et stræk.Har bla.en konfirmation til næste forår og ja,så skal alle modulerne jo selvfølgelig lige bestås😉
    God dag.

    • Hold da fast – Det er da også noget af en omgang du har givet dig i kast med! Super sejt gjort 🙂
     Men ja, det vil nok lette presset, hvis du kan udskyde nogle af modulerne omkring konfirmationen 🙂
     Rigtig god aften til dig.

Der er lukket for kommentarer.