3 x Sommerferie læsning

Inspiration til årets sommerferie læsning …

3 bøger jeg absolut må læse henover sommeren.

Vinteren og foråret har trukket tænder, sådan rent arbejdsmæssigt! Jeg trænger i den grad til, bare at ligge under et træ med en god bog.

Helst af den slags, som enten er virkelig morsom eller virkelig gribende og tankevækkende. Jeg trænger til at lade mig opsluge, rykke, underholde og samtidig give min hjerne nyt input som erstatning for de halv-stressende tanker, der har det med at køre på repeat. Tænker de 3 bøger herunder er gode bud.

Har du en yndlingsbog? Én du kan anbefale? Så del endelig! Jeg elsker at få nye boganbefalinger til min må-læses-liste.

Sommerferie læsning

3 x sommerferie læsning

Hvis de lige vil sidde helt stille frue, af Steffen Jacobsen

Sakset fra forlaget:

“I denne skalpelskarpe og hylemorsomme debatbog giver Steffen Jacobsen læseren sine selvoplevede anekdoter og betragtninger om læger, regneark og blindtarme. Et besøg på skadestuen bliver aldrig det samme igen, så er De advaret! Steffen Jacobsen er ud over bestsellerforfatter og knivskarp samfundsdebattør også overlæge og ortopædkirurg. For nylig sagde han op i protest mod Sundhedsplatformen. Dette er hans egen historie, fyldt med selvoplevede anekdoter og betragtninger om, hvordan politikere og DJØF´ere har ødelagt det danske sundhedsvæsen. En bog til bekymrede læger og sygeplejersker – og alle, der nogensinde skulle få den vanvittige tanke frivilligt at lade sig indlægge på et dansk hospital”.

Den der lever stille, af Leonora Christina Skov

Sakset fra forlaget:

“Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over. Den, der lever stille er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Leonora Christina Skov har altid vidst hun var anderledes – hun var enebarn og vild med at skrive historier om de skæve eksistenser – psykisk syge, socialt udsatte og homoseksuelle”.

Dødevaskeren, af Sara Omar

Sakset fra forlaget:

“Hvad gør man, når en nyfødt pige er uønsket af faderen, netop fordi hun er en pige? Den lille pige Frmest er mærket for livet med en kridhvid hårtot på det lille, skaldede babyhoved. Er det et tegn fra Allah? Er det en forbandelse eller en velsignelse? Dødevaskeren er Sara Omars fortælling om kvindeundertrykkelse og ekstremt udsatte pigeliv i muslimske miljøer. Der er tale om råt mod og frygt for at dø, når Sara stiller sig frem med sin grusomme historie, men hendes håb er, at det vil få flere kvinder til at stå frem”.

Sommerferie læsning