3 måder at dekorere flamingo påskeæg

🎶 Sikken dejlig dag det er i dag 🎶… Sol, blå himmel og formiddagen tilbragt i kreativitetens flow. Det er godt. Rigtig godt. Elsker det ♡.

Jeg har dekoreret smukke, rustikke flamingo påskeæg – 3 forskellige slags. Nogle er alene dekoreret med aviser, ligesom når man laver decoupage. Andre har jeg malet med akrylmaling og de sidste er dekoreret med en blanding af både aviser og maling. Til sidst er æggene lakeret.

Se også: Enkel og fin dekoration med mini påskeliljer

Dekoration med forskellige flamingo påskeæg
Herunder de 3 forskellige slags:
Øverst til venstre, de malede æg. Nederst til venstre, æggene med avis decoupage og til højre blandingen af både avis og maling. Er vældig fornøjet med dem alle, selvom mine egne favoritter nok alligevel er blandingsæggene, synes det er en god kombination.

Tre forskellige flamingæg

DIY – dekoration af flamingo æg

Du skal bruge:
  • Flamingo æg
  • Flydende lim eller tapetklister
  • Aviser eller magasiner
  • Akrylmaling i ønskede farver
  • Decoupagelak eller anden lak
  • Pensler
  • En svamp
  • Tandstikkere eller grillspyd

Til decoupageæg eller blandingsæg pensles flamingo ægget med lim og små stykker revet avis puttes på indtil al flamingoen er dækket. Put mere lim på undervejs, så avispapiret ligger glat.

Lad æggene tørre.

Vil du nøjes med avis dekoration alene, lakeres æggene når de er tørre. Ved blandingsæggene duppes maling på lidt ad gangen med en svamp indtil den ønskede farve og effekt er opnået. Lad som effekt, lidt af aviserne være synligt. Lakeres når æggene er tørre.

De malede æg har jeg ligeledes duppet med maling og svamp og derefter brugt en lille pensel til at male små vilkårlige steger i sort, hvid og grå, så æggene ligner marmor. Lakeres når de er tørre.

TIP: Det kan være en stor hjælp at sætte ægget på en tandstikker eller et grillspyd, det gør det noget nemmere både at lime og male.

Jeg har lavet forskellige dekorationer med mine påskeæg. Skal de i stedet hænge fra fine grene eller andet ophæng, stikkes en knappenål i toppen af ægget og en sytråd gøres fast til knappenålens hoved.

En vintergæk en sommernar
en fugl foruden vinger.
En lille ven som har dig kær
en kærlig hilsen bringer.
Mit navn det står med prikker
pas på de ikke stikker.
….

2 kommentarer til “3 måder at dekorere flamingo påskeæg”

  1. Tusind tak 🙂 Serviet decoupage har jeg endnu tilgode at afprøve. Har en veninde som lavede det på sædet af nogle hvide stole, hvilket ser kanon godt ud. Må bestemt testes en dag. Udover avis decoupage har jeg kun lavet med glansbilleder på flamingokugler til jul – det giver sådan et gammeldags fint look, også sjovt at lave.

Der er lukket for kommentarer.