3 bog ønsker for efteråret

Det sker ikke så tit, jeg skriver om bøger. Egentlig er det lidt skørt, da jeg læser dagligt og elsker bøger. Om ikke andet, læser jeg lige en halv time (ofte mere, alt efter spændingsniveauet) inden jeg skal sove. Faktisk kan jeg slet ikke falde i søvn, uden at have læst lidt først. Én af de her pudsige vaner man tillægger sig med tiden. Så om jeg er hjemme, på ferie, på et hotelværelse eller i et telt i skoven, har jeg en bog og en lommelygte med. 

I weekenden sad jeg og nørdede lidt rundt på Bog & Idés side. En side jeg kan få virkelig lang tid til at gå med. Jeg elsker at læse om bøger og nøje udvælge, hvilke titler jeg dårligt kan leve foruden. Tit køber jeg dog bøger på diverse loppemarkeder og genbrugsbutikker, men lige så ofte sætter jeg pris på nyudgivelser af yndlingsforfattere, som jeg bare eje.

Mine must haves for efteråret og vinteren er disse 3 titler, som endnu ikke er udkommet, men som heldigvis kan forudbestilles hos Bog & Idé og enten afhentes i butikken eller sendes direkte til adressen. 
Kan se det for mig, og nærmest dufte cacaoen: Efterårsaftener i sofaen, varm cacao, et hyggeligt tæppe, stearinlys og en god bog. Efterår – kom bare an (om lidt tid, altså!), jeg glæder mig allerede.


Sakset fra forlaget:

“Dan Brown er tilbage i den verden, hvor vi kender ham allerbedst – på en hæsblæsende jagt gennem skjulte koder, religion, symboler og kunst. Hvor Browns populære hovedperson, professor Robert Langdon tidligere har været udfordret af skjulte symboler i klassisk kunst, er det i Oprindelse en verden af moderne kunst, han bevæger sig ind i. Her udfordres Langdon af to grundliggende spørgsmål om menneskets historie: Hvor kommer vi fra? Hvor er vi på vej hen?”

Jeg har samtlige af Dan Browns tidligere udgivelser, så denne er selvskrevet. Synes de øvrige bøger er intet mindre end fantastiske og denne lyder præcis ligeså spændende som de forrige.

Ligeledes fra forlaget:

“Ken Follett er tilbage med en ny stor roman. Glæd dig til Den evige ild. Udkommer 12. september 2017. Da den protestantiske Elizabeth 1. bliver dronning af England, vender resten af Europa sig mod England, og i kulissen i Paris venter kusinen, den unge, katolske Maria Stuart, som mange mener, er den retmæssige arving til Englands trone. Elizabeth opretter derfor landets første efterretningstjeneste, der skal advare hende om mulige sammensværgelser og attentatplaner”. 

Ligesom med Dan Brown, er jeg også den lykkelige ejer af alle Folletts bøger og knus-elsker hans middelalder univers, hvorfor Den evige ild naturligvis også er selvskrevet på min bogliste.

Forlaget:

“Steffen Jacobsen fik i 2013 sit store gennembrud med Trofæ, den første af en række spændingsromaner med makkerparret Michael Sander og Lene Jensen”.

“Er man til krimi, spænding og storstilede forbryderjagter, er man i godt selskab hos Steffen Jacobsen. Hans seje politifolk og detektiver sætter alle sejl til med risiko for liv og lemmer for at opklare de blodige, voldsomme og tilsyneladende usammenhængende hændelser, der udgør Jacobsens komplekse plot. Hans krimier er page-turners i bogstavelig forstand – og det kan være problematisk, for de er ikke korte!” – Fra portrættet på forfatterweb.dk

Rosinen i pølseenden, Steffen Jacobsen. En, for mig, forholdsvis ukendt forfatter, hvis bøger jeg gerne vil lære nærmere at kende. Jeg er jo storforbruger af krimier og Trofæ, som er det eneste jeg har læst fra Jacobsens hånd, indtil nu, var brand-god! 

 

Har I mon specifikke bog ønsker for efteråret?

 

4 kommentarer til “3 bog ønsker for efteråret”

  1. Åhh,jeg er også rigtig glad for at læse og Dan Brown er rigtig god til at skrive.Men jeg synes lige nu er det svært at prioritere tiden til det.(I hvert fald fritids læsning)
    Er startet på uddannelse (hvor der skal læses en del) og sammen med arbejdet,ja så kan der ikke presses mere ind😉
    Men det kommer der nok tid til senere igen😊

  2. Uha, det kender jeg! Afsluttede min bachelor her i juni. Der var godt nok heller ikke tid til fritidslæsningen, andet lige en smule inden sengetid. Benhård prioritering kan være nødvendig. Men ja, det kommer igen 🙂

  3. Jeg håber på lidt tid i november,ældste søn har nemlig bestilt efterfølgeren til "Bedemandens datter" af Sara Blædel (som vi deler). Den udkommer først i november. (Så skal jeg bare lige have "tiltusket" mig første læseret😉)

  4. Næh, godt du siger det. Hende kan jeg også rigtig godt lide – har alle de øvrige bøger fra hendes hånd! Hvor må det være skønt at kunne dele med din søn, håber det lykkes dig at få førsteret 😀
    Desværre deler jeg ikke læsegenre med mine piger, som er mest til fantacy, hvilket jeg har det lidt tungt med 🙂

Der er lukket for kommentarer.