10 minutters pudebetræk

Sy selv pudebetræk, helt enkelt og nemt.

Når forårssolen titter frem, dagene bliver længere og lyset mere skarpt, får jeg altid trang til fornyelse i hele huset. Stuen især! Væk med det mørke, og ind med det lyse. Har I det mon lige sådan?

I stedet for at male væggene eller andre drastiske tiltag, er det egentlig utroligt, hvad nye sofapuder kan udrette. Nye lyse og lette puder, som passer perfekt til lysere tider.

Fremgangsmåden på disse puder er ultra nem. Derfor kunne jeg ikke dy mig for at kalde dem 10 minutters pudebetræk, selvom det nok er lige optimistisk nok. Men nemme er de!

Fremfor at ofre hundredevis af kroner på ny sofapuder, har jeg blot syet nye betræk af genbrugsstof. 2 junior dynebetræk pynter og pryder nu i min stue …

Se også: Hæklet pudebetræk med stjernemønster

Sy selv pudebetræk

10 minutters pudebetræk, passer til 40 x 40 puder

Sy selv pudebetræk

Mønstervejledning

Tegn et stk mønster på 41 x 41 cm, husk 90 grader i hjørnerne. Målene er incl sømrum.

Tegn et stk mønster på 41 x 31 cm, obs på hjørnerne.

Klippe og syvejledning

Læg mønstret på stoffet og klip/skær 1 stk 41 x 41 cm. Klip 2 stk 41 x 31 cm. Alle mål er incl. sømrum, klip derfor lige efter mønstret.

Start med at lave et dobbelt ombuk på ca 2 x 1,5 cm på langsiden af hvert af de små stykker stof. Stik ombukkene fast og stryg sømme og ombuk.

Læg det øverste af de små stykker, ret mod ret, på det store stykke, så hjørnerne flugter. Læg derefter det nederste af de små stykker ovenpå, så der fremkommer et overlap af de små stykker. Ligeledes ret mod ret, med det store stykke. Se billede herunder.

Sy derefter stykkerne sammen hele vejen rundt med 1 cm sømrum. Overlock eller zigzag sømrummet og vend betrækket. Pres hjørnerne ud og skift betrækket på en af dine puder.

Bruger du mønstret stof, så vær OBS på at få lavet ombukket i den rigtige ende, så mønstret ikke vender på hovedet.

De 3 stykker er syet sammen og mangler blot overlockning.

Bagsiden af pudebetrækket, set fra retsiden.

Betrækket vil være lidt mindre end en 40 x 40 inderpude. Dette gør blot, at det ligger pænt og glat om puden.

4 kommentarer til “10 minutters pudebetræk”

Der er lukket for kommentarer.