10 ideer til kreative hyggestunder

Når vi nærmer os midten af januar, begynder jeg virkelig at sukke efter forår. Så har vinteren varet længe nok! Ihvertfald for min skyld. Jeg plejer egentlig at kunne lide alle årstider, men i længden har jeg det alligevel lidt stramt med vinter!

Positivt er til gengæld, at de mørke aftener indbyder til indendørs hygge og krea-tid.

Jeg nyder altid at sysle med forskellige projekter. Men om vinteren er det ekstra vigtigt at tanke fornyet energi og lyse timer med kreativ hyggetid. Har du det ligesådan?

Så se med herunder. Jeg har samlet 10 kreative ideer til at opmuntre vinteren med. Så kan det sådan set sne, regne, hagle eller storme …

10 kreative ideer til vinterhygge stunder ♡

♡1. Hæklede og strikkede karklude er altid hyggelige. Miljøvenlige og langtidsholdbare, oven i købet. At tænde et stearinlys og sætte sig godt til rette med en god kop kaffe, en stak bomuldsgarn og sin hæklenål. Noget jeg nyder virkelig meget. En perfekt hyggestund efter en lang dag.

♡2. Ligeså skønt er det at hækle håndklæder. Og de er så smukke og pynter så fint i køkkenet. På badeværelset er hjemmestrikkede eller -hæklede håndklæder ren luksus og forkælelse til dine gæster. Og dig selv.

♡3. Har du mod på et lidt mere avanceret hækle projekt, kan du overveje at give dig i kast med de smukke hæklede krokodilleskæl. Et lidt længerevarende, men absolut hyggeligt projekt. Og resultatet taler for sig selv.

♡4. At rydde op og ud i klæde- og linnedskabe er måske ikke det, man allermest forbinder med hygge. Men skønt, skønt når det er gjort! Skulle der efter endt oprydning være kassabelt sengetøj og gamle jeans? Kan du tage et kig på mine ideer til at trylle gamle cowboybukser om til nye og fine ting. Eller måske har du lyst at hækle dig en ny bademåtte af det aflagte sengelinned.

♡5. Weekendhygge med børn eller børnebørn. At være sammen om at lave søde og sjove ting ud af tapetklister, aviser og mælkekartoner. Papmache er sådan et hyggeligt projekt for både børn og voksne. I stedet for huse, som vist i indlægget, har jeg planer om at eksperimentere med at lave papmache påskeæg over små balloner. Lidt tidligt med påskesysler måske, men det er altid rart at være i god tid. Og så falder påsken ret tidligt i år 🙂

♡6. Eller hvad med at bruge en søndag eftermiddag på at lave søde figurer af saltdej (opskrift her). Se evt. vejledning til at forme de sødste påskeharer. Alletiders hyggestund med børnene eller dig selv.

♡7. En hjemmelavet bodyscrub i badet, er den ultimative selvforkælelse. Blødgør og glatter vintertør hud. Ren luksus!

♡8. Armchair-gardening er indbegrebet af en kreativ hygge-drømme-stund for mig. At kigge i inspirerende bøger og magasiner, og samtidig planlægge nye ideer til egen have. Det er simpelthen for herligt.

♡9. At pynte op med forår inde og ude; Fin og enkel dekoration med mini påskeliljer, eller trænger hoveddøren til en hyggelig velkomst? Du kan finde inspiration til en skøn hyacint ranke i indlægget her. Forsythia til drivning er også et virkelig opmuntrende bekendtskab i vintermørket.

♡10. Islygter er noget af det nemmeste at lave, men hygge- og dekorationsfaktoren er sublim. Jeg stiller dem udenfor, tæt på stuevinduerne, så de rigtig kan nydes fra stuens varme. Guide til hjemmelavede islygter findes i indlægget HER

Drevne forsythia grene

Forsythia til drivning Se pkt. 9

Lær at hækle krokodilleskæl

Hæklede krokodilleskæl Se pkt. 3

Saltdej opskrift

Saltdej og kagebagning Se pkt. 6

Jeg nyder altid at dele, udveksle og få ny inspiration, derfor vil jeg elske, hvis I vil fortælle, hvilke kreative projekter I har i gang fortiden?

Rigtig god weekend

7 kommentarer til “10 ideer til kreative hyggestunder”

 1. Lige nu er det stadig mest at komme på plads…. og undgå at stresse.
  men har et par sy projekter, og så ruder jeg ud i mine ting så prøver at sælge på dba.
  påske ting er måske tideligt, men jeg folder stadig stjerner og hjerter, til jul… samt syr kræmmerhuse 😂

 2. Jeg elsker simpelthen alle årstider.Regn og mørke aftner indbyder netop til hygge stunder og syslerier. Dejlige tips du kommer med,tak for at dele ideerne.
  Men jeg har det også sådan at når vi ikke har fået sne inden eller lige efter jul/Nytår ja,så må sneen godt blive væk og foråret begynde at tittte frem😊
  Rigtig god weekend😊

  • For min skyld behøver vi heller ikke sne nu 😀 Det er smukt, bevares – Jeg er bare ikke så glad for at køre i det og jeg har et godt stykke vej, hver dag til job. Så jeg stemmer helt sikkert også i med ønsket om sne ved jul/ nytår 😀
   Dejlig weekend til dig 😀

Der er lukket for kommentarer.