Tegning og sy-guide på mini-pungen

Mini-pung med ensfarvet bagside og flerfarvet forside

Tegning med målangivelser samt syguide på mini-pungen finder du her på siden. Er du interesseret i en printvenlig PDF udgave af mønstret, send mig da din mailadresse via kontaktformularen ude i venstre sidebar og jeg sender PDF-filen med tegningen herunder til dig. Gratis selvfølgelig :) Lige til at printe og klippe ud.

TIP: Synes du alligevel pungen er lidt for lille, kan målene blot forøges. I stedet for 1 cm sømrum, klippes i stedet eks. 3 cm. Husk bare at gøre det konsekvent.


Mønstret er uden sømrum. Husk 1 cm sømrum på alle leder og kanter.

Ved så lille en pung, men også når lynlåsen sys direkte med i sidesømmene er det en stor fordel at lynlåsen er for lang i forhold til mønstret. På den måde undgås de hårde dele på lynlåsen, som gør det umuligt at få bare nogenlunde pæne hjørner. Husk blot, at lynlåsen skal være af den bløde nylon type, som kan sys i.

Har du spørgsmål til syvejledningen er du selvfølgelig velkommen til at skrive

 Start med at tegne og klippe mønstret ud.

Klip derefter alle dele med 1 cm sømrum. En bagside i et helt stykke, 2 foerstykker også i hele stykker, samt forside mosaikken i ønskede farver

Sy først forside delene sammen - husk at presse sømmene efterhånden som de sys. Giv evt. sømmene stikninger

 Sy pungens bund sømme sammen, både i yderstoffet og foerstoffet

 Lynlåsen sys i: Læg lynlåsen ret mod ret på pungens ydrestof

Læg derefter foerstykket oven på lynlåsen - ret mod ret med ydrestoffet. Sy de 3 dele sammen.

Her er lynlåsen syet fast i den ene side. Fold stoffet med retsiden op så foret ligger underst, som vist på billedet herover. Pres lynlås sømmen.

Fold nu pungens bagside ydrestof op (som pungen ligger på billedet) Ydrestofferne kommer således til at ligge ret mod ret. Fold foer stoffet op på bagsiden, så foerstofferne ligeledes ligger ret mod ret og lynlåsen imellem de 2 stof stykker. Sy den anden side af lynlåsen fast, som vist på billederne herunder.Lynlåsen er nu syet fast. Pres den sidste lynlås søm så godt som muligt. Det kan være lidt svært i så lille en pung.

Vend pungen så foerdelene ligger ret mod ret og  forsidestoffet ligger ret mod ret, som vist på billedet herover. HUSK! At åbne lynlåsen halvt, ellers kan pungen ikke vendes.

Sy nu sidesømmene sammen, hen over lynlåsen, men lad en åbning være i den en sidesøm (som vist herover) i foerstoffet - det er til at vende igennem

Klip overskydende lynlås og hjørner af. Sy et par ekstra gange henover sidesømmene, hvor lynlåsen ligger, for at forstærke sømmene.

 Vend tasken gennem foer åbningen

 Sy åbningen i foerstoffet sammen

Vend pungen. Jeg bruger er spids men alligevel afrundet saks, til at presse hjørnerne pænt ud med. Ligeledes ved lynlåsen. Stryg pungen og den er klar til brug.

Kommentarer

  1. Det hjælper lidt, tror bare jeg skal igang, så finder jeg ud af det

    SvarSlet
  2. Præcis ... Nogen gange er det meget lettere at se sig ud af, når først man er i gang

    SvarSlet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig