Romkugler

Hjemmelavede romkugler smager altså virkelig skønt. Jeg er kæmpe fan. Når jeg endelig har samlet kagerester nok (hvilket kan være lidt af en udfordring!), er de lækre hjemmelavede kugler altid et højdepunkt.

Et kig i fryseren her i weekenden viste at det alligevel var lykkes at samle en del kagerester. Hvor heldigt var det ikke lige!

Jeg har primært lavet mine romkugler af chokoladekagerester og har derfor ikke tilsat ekstra cacaopulver. De er mørke og smager fint af chokolade. Laver man derimod romkuglerne af fortrinsvis lyse kager, tilsættes 1-2 spsk cacaopulver til kagemassen.

Dejlig mandag til jer

Opskrift på hjemmelavede romkugler

14 stk
 • 1 kg kagerester
 • 100 g blødt smør
 • 100 g flormelis
 • 3 spsk hindbær marmelade
 • 2 spsk rom eller romessens (smag til)
 • Evt. 1-2 spsk cacaopulver
 • Ca 1 dl kokosmel eller krymmel
Rør smør og flormelis luftigt i en skål. Smuldr kageresterne i smørcremen, tilsæt marmelade og rom(essens) og rør det hele til en ensartet masse.
Form 14 romkugler og tril dem i kokosmel eller krymmel. Romkuglerne sættes på et fad og stilles i køleskabet en halv times tid.

TIP: Alle kagerester kan bruges. Laver du primært romkuglerne af lyse kagerester tilsættes 1-2 spsk cacaopulver til kagemassen.


Kommentarer

 1. Det virker jo ikke så kompliceret det der med at lave sine egne romkugler. Jeg har en dreng der eeeelsker romkugler, måske skulle jeg lige overraske ham en gang... Det er jo lige det der med kageresterne. Det er særlig svært, når ikke man spiser kage ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så er det ikke helt let :)
   Du kan "snyde" og købe en mazarintærte og en hindbærroulade! :) Så er det selvfølgelig ikke hjemmebagt kage ... men måske et alternativ :)

   Slet
  2. Er det virkelig så let.... wow skal prøves... hvis jeg kan samle nok kage rester... for det bliver et problem..... men fint de kan fryses.

   Slet
  3. Præcis! Det sværeste ved hjemmelavede romkugler er at samle kagerester nok :D

   Slet
 2. Arj det er et bisse indlæg. Nu sidder jeg her og savler over romkugler som jeg ikke kan få fat i. Tarveligt, er det! :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig