Bålhygge i haven


Billeder fra huskhaven.dk, indeholder affiliate-links: 

Foråret har ikke rimet specielt meget på haveliv, udendørs spisning og bålhygge, men jeg er optimist og weekenden har været skøn. Selvfølgelig kommer sommeren nu. Bum.

Tidligere på sæsonen har jeg fablet om planer for både bålfade og pejse her på bloggen. Det er hele tiden blevet udskudt lidt pga. regn, blæst og kulde. Men nu må der ske noget. Både på vejrfronten og på ildstedsfronten! Jeg ønsker mig nemlig så brændende (!) en pejs eller et bålfad. Knus elsker lyden og hyggen ved knitrende flammer i haven - det er simpelthen noget af det hyggeligste sådan en sommeraften, når mørket og duggen falder på. Når man samtidig har hang til at samle familie og venner omkring bålet til snobrød og skumfiduser, er en pejs eller et bålsted da oplagt.

Jeg er nået så vidt som til at finde smukke og egnede modeller indenfor den økonomiske ramme jeg forestiller mig.
De 5 kandidater herover er alle fine og smukke på hver deres måde. Umiddelbart hælder jeg mest til nr. 1, 4. eller 5. Huset er hvidt og alt udendørs tilbehør, havemøbler og krukker, er enten zink eller sort.

Faktisk er jeg ret vild med pejsen med det rustne look, men den vil nok stikke for meget af farvemæssigt og lige sådan pejsen i natursten - den er ellers mægtig smart, da den samtidig kan fungere som grill. Men mon ikke man også kan få en grillrist til bålfadene ... Bålfad nr. 4 med granit fod er jeg sådan set ret fornøjet med ...

Det er virkelig ikke helt let at vælge. Hvilken model er jeres favorit?


Kommentarer

 1. 4 og 5 er bedst til snobrød
  kan nok bedst lide nr 5... men 4 er også flot (ligner en høj hat)
  Jo du kan få sådan et stativ på 3 ben til ildfast, og fra det kan der hænge en grill (dur nok kun til fade som 4 og 5)
  4 ser mere stabil ud end 5.
  god fornøjelse med dit bål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hælder efterhånden også mest til 4 eller 5. Tror det er smartest med et bålfad i stedet for en pejs, ihvertfald når man gerne vil bruge det til snobrød. Og ja, det kan jo kombineres med en rist eller et stativ.
   Det er faktisk ikke helt let at vælge ... :)

   Slet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig