Update - Tomat eksperimentet

Tid til en update på tomat føljetonen.

Jeg er så glad, de hjemmeavlede frø har nemlig besluttet sig for at spire. Små fine tomatplanter titter op af jorden.

Helt kort fortalt, plantede jeg friske tomatskiver i priklemuld sidste forår - de spirede over al forventning og blev til flotte planter med mange frugter. I sensommeren tog jeg frø af de hjemmeavlede tomater - det er de frø som nu er spiret frem.

Spireprocenten er dog ikke overvældende, må man sige. Tror jeg såede omkring 8 frø, hvoraf kun 2 spirer frem. 2 er lige akkurat nok! Jeg har kun plads til 2 planter i min lille have, men nu er jeg ekstra forsigtig og påpasselig med de små pus og krydser fingre for de overlever indtil de kan plantes ud i deres store krukker i haven.

Synes det er et lidt sjovt eksperiment. Tænk at det sådan kan lade sig gøre at plante friske tomatskiver og efterfølgende tage frø af frugterne. Håber sådan mine små planter klarer den og jeg igen kan tage frø til efteråret. Selvom jeg nok må samle endnu flere, hvis spireprocenten er så vigende.

Skulle du have lyst, kan du læse mere om tomatføljetonen i links'ne herunder. Du kan se mere om såningen af de friske tomatskiver i indlægget her og følge de tidligere updates herherher.

Nogen af jer som har prøvet det her med selv at tage tomatfrø? I såfald, oplever i samme lave spiringsgrad?

Kommentarer

 1. Ej, hvor sjovt. Det vidste jeg ikke, at man kunne! Så friske tomatskiver. Hyggeligt projekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et ret hyggeligt projekt - og sjovt at det kan lade sig gøre.
   På en eller anden måde øger det glæden lidt ved tomatplanterne, at de er sådan helt hjemmeavlede ... :)

   Slet
 2. Det er da noget af en dobbelt succeshistorie. Jeg vil prøve det samme, det vil jeg. Jeg så en spansk mand på YouTube lave det samme, men troede ikke helt på det. Jeg tror på dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler ... Det er jeg glad for Malin :)
   Du kan roligt prøve, de skal nok spire :)

   Slet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig