Fredagshygge, popcorn og hjemmebio


Yay, fredag! Herhjemme har vi besluttet at indlede weekenden med en hyggelig hjemmebioaften.

Jeg har overtalt min mand til et gensyn med Into the Wild - en af mine mange film favoritter. En ung mands tragiske oprør, frigørelse og kamp, krydret med fantastiske billeder fra Alaskas storslåede natur. En film ret meget efter mit hoved. 

Fordi min mand er så overbærende og storsindet at indvillige i en film, som absolut indeholder nul action i den traditionelle forstand. Ej heller good-guy/bad-guy slagsmål eller hurtige biljagter, har jeg tænkt mig at kompensere lidt for det manglende, ved at servere varme popcorn og en god specialøl - Sådan rigtig biograf-hyggeligt-agtigt. Mon ikke det kan opveje den manglende action. Bare lidt ... ?

Popcorn poppet i gryde

2 personer
 • 2-3 spsk olivenolie, smør eller kokosolie
 • 1 dl majskorn
 • Fint salt
Varm olien godt op i en gryde for fuldt blus, tilsæt majs og læg låg på gryden. Skru en til to takker ned for varmen. Ryst gryden jævnligt mens majsene popper. Drys popcornene med salt

Andre lækre popcorns smagsvarianter:
 • Drys popcornene med kanel-sukker i stedet for salt, for en sød variant
 • For lakridselskere: Drys lakridspulver over de færdige popcorn
 • Smør popcorn: Smelt 25 g smør i en gryde og hæld det smeltede smør over popcornene
Hvordan med jer. Har I filmfavoritter, som I har lyst at anbefale, til inspiration for mig og andre?
Rigtig god fredag ønskes I herfra

Kommentarer

 1. Jeg kan klart anbefale Gone baby Gone, som en spændende og tankevækkende film, som jeg plejer at falde både i mænd og kvinders smag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja - du siger noget :) Har set den en enkelt gang før, men den kan helt sikkert klare et gensyn! Fantastisk og tankevækkende! Kan huske jeg spekulerede over den længe efter filmen var slut og undersøgte rent faktisk også om det var muligt at købe bogen den er bygget på. På daværende tidspunkt var den danske oversættelse udsolgt, men tror da lige jeg vil undersøge det igen. Kanon film! Hvis bogen bare er halvt så god, kan det kun være godt :)

   Slet
  2. - Og tusind tak for tippet :) Dejligt at blive mindet om den film igen.

   Slet
 2. Åh, det lyder som en dejlig aften. Og jeg ELSKER hvedeøl - det kan ikke blive andet end godt. Selv har vi laddet med bland-selv-slik og cola og så en omgang X-factor i baggrunden. Kan godt mærke at jeg efter alt surt og sødt trænger til en appelsin eller noget andet sundt lige nu :) God fredagaften og rigtig god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du have og i lige måde - også en rigtig god weekend til dig, her i det mest fantastiske forårsvejr man kan ønske :) Lige nu hos os er der sol, sol, sol, vindstille og helt blå himmel, håber det samme hos dig :)

   Slet
 3. Lyder som en dejlig aften, har du prøvet at lave black kettle popcorn? Prøvede dem efter jeg havde købt en popcorn kogebog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har aldrig hørt om begrebet før - prøvede at søge på Google, men fandt kun en popcornmaskine der hedder sådan ... Hmm. Nok ikke det du mener, vel? :)

   Slet
  2. Næ det ikke en maskine jeg mener... det salte karameliserede popcorn..... kan være du skal finde en amerikansk opskrift den var der overfrakke.
   http://www.thekitchn.com/how-to-make-kettle-corn-at-home-cooking-lessons-from-the-kitchn-192917
   Åbenbart kun kettle corner oprindeligt...

   Slet
  3. Uhm, salte, karameliserede popcorn lyder virkelig skønt. Tak for tippet :)

   Slet
  4. Var også min tanke... jeg blev ikke skuffet, men man skal passe på de ikke brænder på, den opskrift jeg prøvede var lidt forsigtig med salt og karamel, men man kan jo tilpasse.. bogen med popcorn opskrifter er generelt spænende

   Slet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig