Kærnemælkshorn med marmelade


Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade er min favoritudgave af de klassiske horn. Jeg siger ikke nej tak, til horn med remonce, Nutella eller marcipan, der alle smager dejligt. Men hindbærfyldet er alligevel nr 1. Friskt og sødt på én gang.

Kærnemælkshorn er lette, luftige, smager dejligt og er nemme og forholdsvis hurtige at bage - ret praktisk til sent anmeldte gæster. Og så består de af ingredienser jeg som oftest har i køkkenet.
En veninde skrev i går eftermiddags, at hun ville komme samme aften - Løsning: Kærnemælkshorn.

Opskrift på kærnemælkshorn

16 stk
 • 50 g smeltet smør
 • 3 dl kærnemælk
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • 2 spsk sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 8 dl hvedemel
Fyld: Hindbær marmelade, remonce, marcipan eller Nutella

Pynt: Flormelis eller glasur

Smelt smørret i en gryde. Hæld kærnemælk og smeltet smør i en skål og opløs gæren heri. Rør ægget samt salt og sukker i blandingen. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal kun lige slippe hænderne.
Lade dejen hæve en halv til en hel time.

Del dejen i 2 og rul hver del ud i en cirkel (ca 30 cm i diameter) og del hver cirkel  i 8 lige store trekanter. Læg en lille spiseskefuld fyld på hver trekant i den brede ende og rul dem, ligeledes fra den brede ende, til horn. Sæt kærnemælkshornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve en halv time. Bages ca 15 minutter ved 175 grader varmluft.


Kommentarer

 1. Mmh har ikke smagt med hindbær, menaltid elsket dem med æble... og elsker hindbær så den kombi må prøves... Gad vide hvordan de bliver med lidt apelsin marmelade?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmmh, æble - lyder lækkert! Æble og kanel, måske - elsker kanel! Har aldrig prøvet med æble, er det kogt som grød eller hele æblestykker du kommer i?
   Jeg tænker, at alle slags marmelade kan gå - har vist endnu noget hjemmelavet hybenmarmelade, tror jeg faktisk kunne være rigtig godt ...

   Slet
  2. Oh ja lidt kanel i også lyder godt, hat ikke bagt selv, men tænker en grød med klumper så der er struktur...

   Slet
  3. Det dér med æble og kanel, har altså spøgt lidt hele dagen. Det er simpelthen en kombination jeg må teste næste gang jeg bager kærnemælkshorn. Tror det bliver SÅ godt :)

   Slet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig